Guvernul comaseaza Directiile de Tineret si Sport

Magazin Salajean 26 iulie 2010 0

Guvernul comaseaza Directiile de Tineret si Sport Guvernul condus de Emil Boc a decis infiintarea Directiilor Judetene pentru Tineret si Sport, ca urmare a comasarii prin fuziune a Directiilor pentru Tineret si a celor pentru sport. Aceasta masura se inacadreaza in planurile Executivului de reducere a personalului din institutiile publice, in vederea economiilor din bugetul de stat. La nivel de Salaj, postul de director atat la Directia Judeteana pentru Sport, cat si la Directia pentru Tineret au revenit Partidului Democrat Liberal. Directia pentru Tineret este condusa in prezent de Costel Ardelean, in timp ce la conducerea Directiei pentru Sport se afla Nicu Ionel Lapusan, dupa ce arbitrul asistent Ioan Onicas a demisionat din functia de director la inceputul lunii martie. Acest proces de comasare a agentiilor nationale va trebui sa aiba obligatoriu finalitate si la nivelul directiilor judetene. Insa, este foarte importanta eficienta acestei structurari, nu neaparat numele directorului, ne-a declarat presedintele PDL Salaj, deputatul Lucian Bode.

Noile regulamente de organizare si functionare a institutiilor comasate, noile atributii, dar si numarul de posturi vor fi stabilite in termen de 15 zile de la recenta adoptare a ordonantei de urgenta care reglementeaza aceste comasari. In termen de 60 zile de la data infiintarii directiilor judetene pentru sport si tineret si a Directiei pentru Sport si Tineret a municipiului Bucuresti se vor definitiva masurile de reducere a numarului de personal, in limitele stabilite prin hotarare a Guvernului si conform noilor state de functii. Incetarea raporturilor de munca sau de serviciu ale personalului, ca urmare a reorganizarii, se face cu respectarea procedurilor legale aplicabile categoriei de personal din care face parte si a prevederilor legale privind protectia sociala, se arata intr-o ordonanta de urgenta adoptata recent de Executiv.

Conducerea Directiilor Judetene pentru Sport si Tineret, respectiv a Directiei pentru Sport si Tineret a municipiului Bucuresti va fi asigurata de un director executiv prin ordin al presedintelui Autoritatii Nationale pentru Sport si Tineret.

Ordonanta stabileste totodata ca personalul Directiilor pentru Sport si Tineret este format din functionari publici si personal contractual.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »