Guset vs. Lapusan

Magazin Salajean 7 mai 2008 0

Guset vs. LapusanIndignat de afirmatiile facute de directorul executiv al Directiei Judetene pentru Sport (DJS) Salaj, Nicu Lapusan, in conferinta de presa ce a avut loc luni, aruncatorul de greutate, Gheorghe Guset a dorit sa faca unele comentarii. Greul zalauan s-a aratat si mai mirat de afirmatiile facute de presedintele Asociatiei Judetene de Atletism (AJA) Salaj, Radu Rusu, care spune, printre altele, ca Guset va avea o retragere cat se poate de penibila. Nu stiu ce legatura are domnul Rusu cu ce s-a intamplat pe stadion. Nu el m-a adus din Buciumi, ci doamna Lenuta Puscas. Am fost la Clubul Sportiv Scolar Zalau si am luat in primul an, la numai 15 ani, medalie de aur la Campionatele Nationale. Nu stiu ce mofturi mi-a satisfacut domnul Rusu, si chiar daca mi le-ar fi satisfacut si eu am adus medalie de aur in primul an de activitate, a fost de parere sportivul de la CSM Armatura Zalau. Tin sa-i precizez domnului Rusu ca Guset nu are nevoie de nici o retragere, insa nu inteleg ce om poate fi din moment ce in urma cu ceva vreme il vorbea in fata mea de rau pe domnul Lapusan, iar acum ii tine partea. E de ultima speta ceea ce a facut domnul Rusu. Cand a fost vorba de performante nu a facut nimic, dar acum il vorbeste de rau pe Guset, a declarat antrenoarea Lorena Boberschi, care pare hotarata sa-l actioneze in judecata pe presedintele AJA Salaj, pentru declaratiile facute. Antrenoarea sportivului a mai spus ca ea si Guset vor aduce un expert international, pentru a demonstra ca sectorul de aruncare a discului si cel de aruncare al sulitei nu sunt regulamentare: Vom aduce pe banii nostri un expert international pentru a demonstra ca ceea ce am spus este adevarat.

Gheorghe Guset a mai precizat ca lumea ar trebui sa-si puna un semn de intrebare: de ce Lapusan nu mai este antrenorul sau din 1994? Domnul Lapusan vorbeste de caracter? Nu se intreaba lumea de ce nu am continuat cu el din 1994? Am fost prins dopat. In acelasi an a fost prinsa si Felicia Tilea. In 2001 a fost prinsa dopata Mirela Termure, iar in 2002, Sergiu Ursu. Vi se pare normal ca patru sportivi pregatiti de acelasi antrenor sa fie depistati pozitiv? Guset a adaugat ca in timp ce Lapusan il pregatea pe Sergiu Ursu, i-a cerut zalauanului sa fie trecut pe foaia lui ca antrenor, pentru a avea anumite beneficii, dar Guset se pregatea cu actuala antrenoare. A avut foarte multe beneficii pe spatele meu. A avut chiar si prima de lot datorita mie, in timp ce il pregatea pe Sergiu Ursu si tot el vorbeste de caracter. Sa se inteleaga foarte clar ca nu mi-a fost frica de sportivul din Ungaria, fiindca m-am intalnit cu el o singura data, anul trecut la Cupa Europei si am aruncat cu 60 de centimetri mai mult decat el.

In replica, directorul executiv al DJS Salaj a spus ca numai Mirela Termure si Felicia Tilea au fost prinse dopate in timp ce acesta le era antrenor. Ursu a fost prins dopat la un an dupa ce nu i-am mai fost antrenor, iar pe Guset nu il mai antrenez din 1992, dupa Jocurile Olimpice de la Barcelona. El era legitimat la un club din Arad in momentul in care a fost depistat pozitiv la testul antidoping. Eu am precizat si la conferinta de presa ca nu mai vreau sa fac alte comentarii despre acest eveniment, indiferent ce acuze mi se vor mai aduce. Atat vreau doar, sa nu fie implicate institutia pe care o reprezint si autoritatile locale in acest scandal.

Prezent la sediul CSM Armatura Zalau, directorul clubului, Vasile Streang, a dorit sa-si exprime punctul de vedere referitor la evenimentele petrecute in urma absentei lui Guset la Grand-Prix-ul de sambata. Este reprobabil ce s-a intamplat inainte si dupa concursul de la Zalau. Noi, cei de la CSM Armatura, ne dorim si vom face tot posibilul sa trecem peste acest eveniment si vom asigura toate conditiile atat antrenoarei, cat si sportivului pentru a se pregati pentru competitiile care urmeaza si pentru a obtine calificarea la Jocurile Olimpice. Este imbucurator faptul ca avem un sportiv care participa la Jocurile Olimpice de la Beijing. Mai trebuie sa facem cateva eforturi, insa vreau sa precizez ca, alaturi de Consiliul Local si Consiliul Judetean care au avut deschidere in acest an pentru activitatea lui Guset, ne vom implica si noi sa-i asiguram toate conditiile de care au nevoie sportivul si antrenoarea lui. Mi-a fost prezentat si mie calendarul competitional a lui Guset pentru acest an si, intr-adevar, acesta nu avea inclus in planul de pregatire si Grand-Prix-ul de la Zalau. Antrenoarea sportivului, Lorena Boberschi, a tinut sa le multumeasca celor din conducerea clubului pentru sprijinul acordat si a mai precizat ca spera ca Guset sa confirme calificarea la Jocurile Olimpice la Campionatele Internationale ale Romaniei. Guset are indeplinit baremul B pentru Jocurile Olimpice din acest an si acest lucru se poate verifica pe site-ul IAAF (n.r. Asociatia Internationala a Federatiei de Atletism). Sper ca la Campionatele Internationale de la Bucuresti sa confirme acest lucru si sa inchida gura celor care ii contesta calificarea. Clubul ne-a sprijinit din luna februarie cu tot ce am avut nevoie si vreau sa multumesc persoanelor din conducere pe aceasta cale. Ne-au promis ca ne vor sustine pana la Jocurile Olimpice si sper sa nu-i dezamagim. Le multumesc si celorlati sustinatori ai lui Guset, pentru sprijinul acordat.

Si directorul adjunct al CSM Armatura Zalau, Silviu Muresan, a fost de parere ca nu ar trebui data atata importanta evenimentelor petrecute in urma Grand-Prix-ului de la Zalau. Facem atata pentru nimicuri, iar cand avem un rezultat de valoare nu facem nimic. Trebuie sa apreciem faptul ca avem un sportiv calificat la Jocurile Olimpice, chiar si la varsta de 39 de ani, fiindca nu stiu daca va mai fi prezent la Beijing un sportiv de varsta lui Guset.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »