Guset are indeplinit baremul pentru Olimpiada

Magazin Salajean 13 septembrie 2007 0

Guset are indeplinit baremul pentru Olimpiada

Chiar daca termenul pana la care poate fi indeplinit baremul pentru a XXIX-a editie a Jocurilor Olimpice ce va avea loc vara viitoare la Beijing este luna iulie a anului viitor, Gheorghe Guset are indeplinit deja baremul pentru aceasta competitie. In sedinta Comitetului Executiv al Comitetului Olimpic si Sportiv Roman ce a avut loc saptamana trecuta la Izvorani a fost prezentat raportul asupra ultimelor rezultate ale sportivilor din loturile olimpice cu privire la calificarea pentru Jocurile Olimpice din vara viitoare de la Beijing. Pana in prezent, 63 de sportivi au asigurata participarea la Olimpiada, printre acestia aflandu-se si zalauanul Gheorghe Guset. Pana la Olimpiada de la Beijing, Guset va mai avea de participat la o competitie extrem de importanta, Campionatele Mondiale de sala, programate la inceputul anului viitor, avand baremul indeplinit si pentru acest concurs. Chiar daca nu a trecut in acest an de pragul de 20 de metri, Guset va putea participa la Olimpiada de la Beijing, fiindca are indeplinit baremul B. Avand in vedere ca, deocamdata, este singurul aruncator de greutate din tara care are indeplinit baremul pentru Olimpiada, poate participa si cu baremul B, acesta fiind 19.80, iar Guset a aruncat deja 19,91, ceea ce ii asigura participarea la Olimpiada, a spus antrenoarea sportivului, Lorena Boberschi.

In Salaj nu merita sa faci sport

Cu toate ca la nivel national nu are adversari in proba pe care o practica, iar la concursurile internationale a obtinut o serie de rezultate notabile, greul zalauan pare dispus sa renunte la acest sport din cauza indiferentei cu care este tratat de autoritatile locale si de cei de la CSM Zalau. Nu se poate sa obti atatea puncte internationale pentru un club si sa nu fi premiat pentru acest lucru. Alti sportivi, din alte judete, primesc bani numai pentru faptul ca se califica la Mondiale, Europene sau Jocuri Olimpice. In Salaj nu merita sa faci sport, a rabufnit antrenoarea lui Guset, care a mai afirmat ca Guset nu va mai participa la nici un concurs pana cand nu va fi premiat pentru punctele internationale aduse CSM-ului. Avem noroc ca aproape tot anul stam pe conditii de lot, fiindca daca stateam numai pe conditiile celor de la club, asa cum stau alti sportivi, nu stiu ce pregatire puteam face.

300 de lei pentru pregatirea Mondialelor

Atat Guset, cat si antrenoarea sa au parut extrem de indignati si de faptul ca, Consiliul Jutean Salaj le-a alocat doar 300 de lei pentru pregatirea Campionatelor Mondiale. Am avut ginionul ca s-a accidentat Guset si nu am mai putut participa, insa stau si ma gandesc daca s-ar fi meritat sa participam. Medaliile si cupele nu tin de foame. Cu suma pe care ne-a alocat-o Consiliul Judetean nu puteam face mai nimic, a mai spus Lorena Boberschi.

La Zalau se antreneaza intr-o sala de forta particulara

Dezamagit de faptul ca aparatele din sala de forta de la Stadionul Municipal nu au fost schimbate nici acum, chiar daca au fost achizitionate in urma cu aproximativ trei luni, greul din Zalau se pregateste intr-o sala de forta particulara din oras. Primaria a cumparat aparatele de trei luni si nici acum nu sunt montate. Ne antrenam la o sala particulara din oras, unde platim din buzunarul nostru. Numai cu o singura bara olimpica nu ai cum sa faci antrenamente la nivelul la care suntem noi. Chiar daca acum este accidentat trebuie sa facem pregatire pentru intretinere si recuperare, insa nu avem unde. Guset e mare cetatean de onoare al Zalaului, insa de cate ori am intrebat ce drepturi are, toata lumea a dat din umeri. Antrenoarea lui Guset nu este multumita nici de implicarea pe care o are Directia Judeteana pentru Sport . Nu este posibil ca DSJ-ul sa nu se implice deloc pentru cel mai bun sportiv din judet. Alte directii se implica in pregatirea sportivilor lor, iar la noi acest lucru nu se intampla. Numai pentru cupe si medalii, nu merita sa mai participam la nici un concurs, a conchis Lorena Boberschi. Daca Guset va mai concura sau nu de acum inainte, numai el poate sti, insa, cert este faptul ca in momentul in care va renunta la sport, Zalaul va putea trage cortina in aceasta proba, fiindca mi-e greu sa cred ca rezultatele lui Guset vor mai putea fi obtinute de vreun sportiv salajean.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »