Gheorghe Vişan, preşedinte FRVolei: „Volei Municipal Zalău nu a fost forţată să se înscrie în Liga Campionilor”

Anunţul făcut în urmă cu două săptămâni de conducerea Volei Municipal Zalău, prin care urma să înscrie echipa în Cupa Challenge, luându-se apoi, la o săptămână distanţă, decizia de a evolua în Liga Campionilor, a lăsat loc de interpretări.
Au apărut zvonuri potrivit cărora, echipa de volei a fost „forţată” să se înscrie în cea mai galonată competiţie europeană intercluburi, iar de cealaltă parte, oficialii grupării zălăuane au afirmat că „s-au mai găsit surse de finanţare, pentru că Liga Campionilor necesită cheltuieli mult mai mari decât Cupa Challenge”.
În cele din urmă, Volei Municipal Zalău a primit acceptul de a activa în Liga Campionilor, competiţie în care revine după o pauză de patru ani.
Contactat telefonic pentru a face lumină în acest caz, Gheorghe Vişan, preşedintele Federaţiei Române de Volei, a precizat că toate echipele s-au înscris în competiţiile europene conform regulamentului.
„Acel wild card pe care l-am primit în acest an pentru Cupa Challenge nu putea fi dat echipei din Zalău decât în cazul în care Tricolorul Ploieşti nu ar fi dorit să se înscrie în această competiţie. De altfel, eu le-am spus celor din Zalău chiar după ce au devenit campioni că trebuie să se pregătească pentru Liga Campionilor. Nu puteam da locul în Cupa Challenge Zalăului, pentru că riscam să fiu trimis în judecată de clubul din Ploieşti. Eu semnez fişele de înscriere în cupele europene. Ca urmare, Volei Municipal Zalău nu a fost forţată de nimeni să se înscrie în Liga Campionilor; aşa prevede regulamentul”, a explicat Vişan.
În cea de-a doua competiţie europeană din punct de vedere valoric, Cupa CEV, va evolua Arcada Galaţi, formaţie ce a câştigat Cupa României, în timp ce în Cupa Challenge s-au înscris Universitatea Craiova, Steaua Bucureşti şi Tricolorul Ploieşti.
„Dacă Zalăul ar fi câştigat şi Cupa României, în Cupa CEV ar fi participat Universitatea Craiova, care a devenit vicecampioană. În acest an, România are un singur loc în Liga Campionilor din cauza faptului că echipa din Zalău nu a dorit să se înscrie în această competiţie în ultimii trei ani, deşi avea acest drept”, a mai explicat preşedintele FRV.
Pentru a ajunge în grupele Ligii Campionilor, Volei Municipal este nevoită să treacă de un tur preliminar. Există, însă şi varianta ca echipa campioană să joace direct în grupe, acest lucru fiind posibil numai dacă nu vor fi înscrise atât de multe echipe încât să se organizeze şi un tur preliminar.

Leave a Comment