Gheorghe Tadici s-a retras şi din Consiliul de Administraţie al FRH

Pe lângă faptul că nu va mai fi selecţionerul echipei naţionale de handbal feminin a României, Gheorghe Tadici nu va mai face parte nici din Consiliul de Administraţie al Federaţiei Române de Handbal. Tehnicianul zălăuan se afla la al şaselea mandat ca membru în CA, fiind ales la începutul anului trecut, odată cu alegerile pentru funcţia de preşedinte. „M-am retras şi din Consiliul de Administraţie al FRH, cu toate că ceilalţi membri şi preşedintele Alexandru Dedu nu au fost de acord cu decizia mea şi au spus că este nevoie în continuare de mine. Am, totuşi,o satisfacţie morală, fiindcă la federaţie există o istorie a handbalului, este o carte de câteva sute de pagini cu o statistică, iar preşedintele Alexandru Dedu a venit la întâlnire cu această statistică şi mi-a mulţumit pentru rezultatele din ultimii 20 de ani. Trebuie să recunosc că am fost satisfăcut în momentul în care preşedintele FRH a anunţat că sunt antrenorul român cu cele mai bune rezultate din handbalul feminin românesc în ultimii 20 de ani”, a precizat, de acum, fostul selecţioner.
Tadici a fost chiar aplaudat în momentul în care preşedintele Dedu l-a catalogat ca fiind cel mai bun antrenor român din handbalul feminin românesc. „M-am simţit satisfăcut, însă i-am rugat să nu mă aplaude, fiindcă nu este cazul, nu sunt vremurile de altă dată. Mă bucur că sunt apreciat în continuare de oamenii din handbal, iar această statistică nu poate fi ştearsă niciodată, cu toate că valorile mai au şi contestatari”, a mai spus Tadici.
Managerul echipei HC Zalău ne-a dezvăluit o parte din motivele care l-au determinat să renunţe şi la echipa naţională. „M-am retras de la echipa naţională, nu mi-am dat demisia, fiindcă, în accepţiunea mea, demisia înseamnă că nu ţi-ai făcut bine treaba la echipa pe care ai antrenat-o. A fost unul dintre cele mai bune turnee finale din ultimii ani, lucru cu care au fost de acord şi cei din Consiliul de Administraţie. Am avut însă ghinion, fiindcă trei secunde şi un gol ne-au dus pe locul nouă. Dacă am fi marcat acel gol, probabil că vorbeam astăzi de un loc patru sau chiar de o medalie. Nu am probleme de sănătate, aşa cum s-a speculat. Sunt motive administrative, dar şi de strategie privind de dezvoltarea handbalului şi posibilităţile jucătoarelor tinere de a evolua în Liga Naţională. Toată lumea are pretenţii la rezultate când ajungem la un turneu final, dar nimeni nu vrea să vadă că avem o strategie greşită, din moment ce s-a dat acceptul unui număr nelimitat de jucătoare străine în campionatul intern”, a afirmat antrenorul zălăuan, care nu vede cu ochi buni viitorul handbalului feminin românesc. „Sunt echipe mai bine cotate decât România care s-au clasat în spatele nostru la Campionatul European, dar nu s-a făcut atâta „tam-tam” cum s-a făcut la noi pentru locul nouă. Este bine că mai ajungem la turnee finale cu echipa naţională fiindcă, la strategia care se adoptă acum, nu ştim câţi ani vom mai ajunge la un Campionat European, Mondial sau la Jocurile Olimpice. Şi la meciul pe care l-am avut în prima etapă la Bucureşti, la un moment dat a fost o singură jucătoare româncă în teren şi au fost faze în care CSM-ul nu a avut nicio jucătoare din România în teren. Este greu să vorbim de performanţe la nivel de echipă naţională în asemenea condiţii”.
Gheorghe Tadici a încheiat spunând că intenţia de a se retrage de la echipa naţională a avut-o încă din toamna anului trecut. „Intenţia de a mă retrage de la echipa naţională era luată încă din toamnă. Am conumicat-o jucătoarelor înaintea meciului cu Spania şi preşedintelui Dedu, după joc. M-aş fi retras de la echipa naţională chiar dacă am fi câştigat Campionatul European”, a conchis fostul antrenor al echipei naţionale.

Leave a Comment