Gheorghe Tadici, propus la echipa nationala

Magazin Salajean 14 iunie 2012 0

Gheorghe Tadici, propus la echipa nationalaDupa incheierea mandatului lui Radu Voina la echipa nationala de handbal feminin, conducerea federatiei cauta un nou selectioner. Avand in vedere ratarea Romaniei la Jocurile Olimpice de la Londra, manadatul lui Radu Voina se incheie cu doua luni mai repede decat s-a anticipat.

La inceputul acesti saptamani a fost programat la sediul Federatiei Romane de Handbal un curs de perfectionare cu antrenorii din Liga Nationala, iar presedintele Cristian Gatu a profitat de aceasta intalnire si a convocat o sedinta a Comisiei Tehnice. Principalul motiv a fost acela de a le propune antrenorilor prezenti sa faca propuneri pentru un nou selectioner. La sedinta au fost prezenti noua din cei 12 tehnicieni, care si-au exprimat parerile sub forma de biletele. Gheorghe Tadici a avut cele mai multe voturi, fiind nominalizat de patru ori, in timp ce Radu Voina si cuplul Ion Craciun – Aurelian Rosca au avut cate un vot. Patru biletele au ramas necompletate.

Propunerea ca Tadici sa fie numit, din nou, selectioner, va fi discutata luni, in cadrul Consiliului de Admininstratie. Au fost intr-adevar cateva propuneri, dar s-ar putea totusi ca cei din conducerea FRH sa mearga pe varianta unui antrenor strain, a declarat managerul echipei HC Zalau.

Gheorghe Tadici a condus echipa nationala din postura de antrenor principal in doua mandate: 1994 – 1995 si 2005 – 2008. In timpul celui de-al doilea mandat, actualul manager al echipei HC Zalau a obtinut cu echipa Romaniei medalia de argint la Campionatul Mondial din Rusia (2005), locul patru la Campionatul Mondial din 2007, reusind sa califice Romania la Jocurile Olimpice din 2008, competitie la care s-a clasat pe pozitia a saptea.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »