Gheorghe Tadici: Nu demisionez de la HC Zalau pentru a fi antrenorul echipei nationale

Magazin Salajean 20 iunie 2012 0

Gheorghe Tadici: Nu demisionez de la HC Zalau pentru a fi antrenorul echipei nationalePostul de antrenor al echipei nationale de handbal a Romaniei ramane in continuare vacant, Federatia Romana de Handbal neputand anunta niciun nume la sfarsitul Adunarii Generale de luni. Conducerea FRH are in vedere doua variante pentru postul de selectioner: un antrenor care sa nu pregateasca nicio echipa de club din Romania sau un antrenor strain. Avand in vedere ca a doua varianta nu ar fi una prea benefica pentru nationala, din mai multe puncte de vedere, cea mai vehiculata varianta ramane cea a unui antrenor roman.

Dupa Sedinta Tehnica de saptamana trecuta, managerul echipei HC Zalau, Gheorghe Tadici, a avut cele mai multe propuneri pentru postul de selectioner. Se pare insa ca oficialii FRH nu accepta o revenire a antrenorului Tadici pe banca echipei nationale, decat daca acesta demisioneaza de la echipa de club. Este exclus ca eu sa-mi dau demisia de la HC Zalau pentru a fi antrenorul echipei nationale, a declarat tehnicianul zalauan, care l-a propus pe Dumitru Musi in functia de selectionaer. Eu l-am propus pe Dumitru Musi, singurul care nu antreneaza nicio echipa din Romania, dar care are experienta la echipa nationala si cred ca poate reconstrui o echipa nationala competitiva, considera fostul selectioner.

Maine este programata o sedinta a Comisiei Tehnice, in care vor fi reluate discutiile pentru numirea unui antrenor la echipa nationala.

Numarul jucatoarelor straine a crescut de la trei la cinci

Tot in cadrul Adunarii Generale de luni s-a discutat si despre problema numarului jucatoarelor straine acceptate in Liga Nationala, in lotul unei echipe. Daca pana acum numarul stranierelor era de trei, in urma propunerilor venite din partea clubului Oltchim Ramnicu Valcea, dar si a unor cluburi din campionatul masculin, incepand din sezonul urmator, numarul jucatoarelor straine care pot evolua in 7 -le de baza, la o echipa din Romania, a crescut la cinci. Managerul Gheorghe Tadici nu priveste insa cu ochi buni aceasta modificare. Din punctul meu de vedere este o lovitura data echipei nationale. Daca fiecare echipa va aduce cinci jucatoare, aceasta inseamna ca automat, vor disparea 60 de jucatoare din Romania, iar cele care vor fi inlaturate vor fi jucatoarele tinere. Vor ramane doar cele cu experienta si cele din strainatate. Parerea mea ca un titlu de campioana nationala nu are nicio valoare daca este castigat cu niste jucatoare din strainatate, care nu au nicio legatura cu Liga Nationala, a comentat Gheorghe Tadici decizia federatiei.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »