Gheorghe Tadici, manager HC Zalău: „Este o victorie la cinci goluri, dar datele problemei vor fi cu totul altele în retur”

HC Zalău a susţinut sâmbătă dimineaţa un nou meci în cupele europene, după o pauză de trei sezoane, evoluând în turul doi preliminar al Cupei EHF. Jucătoarele antrenate de Gheorghe Tadici s-au duelat cu formaţia turcă, Ankara Yenimahalle, vicecampioana Turciei în ediţia trecută şi campioana din urmă cu două sezoane. Echipa zălăuană s-a impus cu 26 – 21 la finalul unui meci disputat, în care HC Zalău a fost condusă cu 12 – 11 la pauză.
Partida a început cu un concurs de parade între portarii celor două echipe, Paula Vişan şi Ana Rajkovic, dar atacul oaspetelor a funcţionat mai bine în prima parte, turcoaicele aflându-se aproape în permanenţă la conducere. Ana Maria Dragut nu a avut nici sâmbătă o evoluţie remarcabilă, iar căpitanul Valentina Bardac s-a resimţit după problemele de sănătate cu care s-a confruntat în timpul săptămânii. Tadici s-a văzut nevoit să le oprească pe banca de rezerve în repriza a doua, iar locul lor a fost luat de Dana Abed Kader şi Claudia Constantinescu. Aceasta din urmă a arătat o poftă fantastică de joc, reuşind să şi marcheze de cinci ori în poarta adversă.
Şi Abed Kader a avut o evoluţie bună în partea secundă, iar Paula Vişan a mai reuşit câteva parade ce au atras aplauzele publicului spectator.
Tadici nu a fost mulţumit nici de evoluţia pivotului Raluca Irimia, pe care a înlocuit-o încă din primele minute cu Ana Ciolan.
Zalăul s-a desprins decisiv pe tabelă în ultimul sfert de oră, iar la ultimul atac, când tabela arăta 25 – 21, Tadici a scos-o din poartă pe Vişan, trimiţând-o în atac pe Raluca Irimia, vrând să aibă superioritate numerică. Decizia a fost eficientă, deoarece Constantinescu a înscris pentru 26 – 21, stabilind scorul final.
De la oaspete s-au remarcat interul Olga Laiuk, centrul Dijana Radojevic şi portarul Ana Rajkovic.
„Ştiam că va fi un meci dificil. O au pe Laiuc, o jucătoare foarte valoroasă, un centru foarte bun, iar portarii echipei adverse au avut o evoluţie mai bună decât mă aşteptam. Ankara are şi jucătoarea masive. Nu am făcut un joc foarte reuşit, dar îmi pare bine că şi-a revenit Claudia Constantinescu şi a făcut bine şi faza de apărare. Este o victorie la cinci goluri, dar datele problemei vor fi cu totul altele în retur. Tutuşi, nu cred că adversarele noastre pot avea în retur un arbitraj mai bun decât astăzi, deoarece, orice mi s-ar spune, „sângele apă nu se face”, iar astăzi am avut nu doar adversare din Ucraina, ci şi arbitre din Ucraina. Va fi greu să ne calificăm în faza următoare, pentru că adversarele noastre au dat peste 20 de goluri. Sperăm să le surpindem cu un joc mai bun în retur”, a declarat Gheorghe Tadici.
Partida retur dintre HC Zalău şi Ankara Yenimahalle este programată duminică, 22 octombrie, de la ora 17.
HC Zalău: Paula Vişan, Raluca Kelemen – Roxana Rob (6), Claudia Constantinescu (5), Larisa Tămaş (4), Abed Kader (4), Andrada Trif (3), Cristiana Nica (1), Valentina Panici (1), Ana Maria Dragut (1), Ana Ciolan şi Raluca Irimia. Manager: Gheorghe Tadici. Antrenor secund: Elena Tadici.
Ankara Yenimahalle: Ana Rajkovic, Isabelle Mben Bediang – Olga Laiuk (9), Bedel Ummugulsum (4), Dijana Radojeciv (3), Sandra Radovic (2), Valeriya Zorya (1), Akgun Goktepe Nurceren (1), Kateryna Chumak (1), Irem Turkoglu Beyza şi Fatma Atalar. Antrenor: Eler Serdar.

4 Thoughts to “Gheorghe Tadici, manager HC Zalău: „Este o victorie la cinci goluri, dar datele problemei vor fi cu totul altele în retur””

  1. Anonim

    Echilibrata si prudenta declaratia lui Tadici. Stie , el ce stie ,dar si simte forta adversarului . Nu are centru la echipa iar Dragut si Irimia sunt PASTA de la inceputul campionatului ! Ceva penalizari , pentru cele care NU pun osul ?

  2. Gicu

    Asta IarVb doar de arbitraj dupa fiecare meci arbitrii sau am Jucat cu o echipa can buget Mai mare,da cand era la silcotub sau la oltchim cu mercenarele nu l am auzit as spuna la interviuri suntem echipa cu buget Mai mare atunci facea pe antrenorul

  3. Am fost la meci

    Meciul a fost foarte dur, cartonaşele galbene şi apoi eliminările au curs pe bandă rulantă. Arbitrajul a fost uşor pro HC Zalău şi în retur cred că va fi foarte dificil de apărat avansul de cinci goluri. Dar, jucătoarele noastre pot să aibă o facă o partidă mai bună ca cea de sâmbătă, şi poate, poate putem spera la o calificare în turul trei al competiţiei.

  4. Florin

    Arbitraj pro HC ZALAU??? Cred ca ai fost la alt meci …

Leave a Comment