Gheorghe Tadici, impotriva delegarilor arbitrilor incepatori la derby-urile din Liga Nationala: Delegarile arbitrilor incepatori la derby-uri nu fac deloc bine handbalului, iar pe noi, antrenorii, ne imbolnavesc

Magazin Salajean 18 aprilie 2012 0

Gheorghe Tadici, impotriva delegarilor arbitrilor incepatori la derby-urile din Liga Nationala: Delegarile arbitrilor incepatori la derby-uri nu fac deloc bine handbalului, iar pe noi, antrenorii, ne imbolnavescUniversitatea Jolidon Cluj si HC Zalau s-au duelat saptamana trecuta, in Sala Sporturilor Horia Demian din Cluj Napoca, in derby-ul Ardealului. A fost al doilea derby al etapei, primul avand loc in urma cu o saptamana, intre Oltchim Ramnicu Valcea si HC Dunarea Braila, castigat de valcence cu 36 – 27.

La fel ca partida tur si meciul de la Cluj a fost unul extrem de disputat si de tensionat, cele doua echipe aratand un handbal de calitate pe parcursul celor 60 de minute. Au fost insa momente in care spectacolul sportiv a fost stricat de cei doi arbitri constanteni, Georgescu si Moldoveanu, prin deciziile eronate pe care le-au luat.

HC Zalau a pierdut la limita jocul, 24 – 23, dupa ce in ultimele doua minute, Valeria Bese a marcat pentru 24 – 24, golul fiind anulat pe motiv ca aceasta ar fi comis pasi in atac. Managerul echipei zalauane, Gheorghe Tadici, a precizat inca dinaintea jocului ca celor doi arbitri le va fi greu sa tina in mana un asemenea meci, iar la final a afirmat ca nu si-a putut inchipui ca cei doi constanteni vor face atatea greseli impotriva echipei sale. Stiam de la inceput ca va fi un joc dificil, pentru ca intalneam una dintre cele mai bune echipe ale campionatului. La fel de bine stiam insa si faptul ca prezenta unui cuplu tanar de arbitri la un derby va crea probleme, dar nu ma gandeam ca cei doi vor arbitra intr-o asemenea maniera de la inceput pana la final. Nu stiu daca deliberat sau nu, dar consider ca a fost o eroare de delegare. Este inadmisibil sa delegi o brigada tanara la un astfel de meci, fara experienta, iar zece cupluri de arbitri experimentati sa nu fie delegati. Aceste delegari nu fac deloc bine handbalului, iar pe noi, antrenorii, ne imbolnavesc. Anularea ultimului gol al nostru nu a fost prima greseala, dar a fost intr-un moment important al jocului si a pus capac. Ca atare, consider ca rezultatul a fost viciat. A fost pentru a doua oara in viata mea cand mi-a fost frica de starea mea de sanatate. La un moment dat am vazut doar ceata in fata ochilor, de aceea i-am si cerut arbitrului sa fiu lasat sa plec la vestiare in ultimul minut. Tehnicianul echipei a fost deranjat si de faptul ca doi dintre stewarzi au intrat pe teren pentru a-i cere acestuia sa paraseasca suprafata de joc. Este inadmisibil ca stewarzii sa intre pe teren si sa se ia de oficialii unei echipe. Potrivit regulamentului ei nu au voie sa intre pe teren, au treaba doar cu publicul.

Pentru HC Zalau urmeaza maine un meci extrem de dificil, pe teren propriu, in compania multiplei campioane Oltchim Ramnicu Valcea, partida fiind programata la ora 17, in Sala Avram Iancu.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »