Gheorghe Tadici este noul manager general al HC Zalau

Magazin Salajean 3 septembrie 2008 0

Gheorghe Tadici este noul manager general al HC Zalau

* Plecat la Oltchim Rimnicu Valcea in vara anului 2006, dupa 32 de ani de activitate la Zalau, Gheorghe Tadici s-a despartit inainte de Jocurile Olimpice de gruparea din Zavoi, iar incepand de ieri ocupa functia de manager general la HC Zalau

* Tadici promite ca va readuce HC Zalau in cativa ani intr-o competitie de nivel international

Revenit de la Jocurile Olimpice de la Beijing, Gheorghe Tadici a fost prezent la finalul saptamanii trecute la Zalau, purtand unele discutii cu cei din conducerea HC Zalau, pentru o eventuala revenire la echipa de la poalele Mesesului. Insa, decizia finala a fost luata abia luni seara, cand fostul selectioner a decis sa ramana la Zalau, chiar daca a fost bombardat si de alte orferte. Acesta a organizat ieri o conferinta de presa, alaturi de presedintele Consiliului Judetean, Tiberiu Marc, in care au fost prezentate obictivele pe care si le-a propus conducerea clubului zalauan, alaturi de Gheorghe Tadici. Fostul selectioner a vorbit si despre motivele revenirii la clubul zalauan, asigurandu-ne ca in cativa ani va face din HC Zalau o echipa cu care sa poata participa din nou in competitiile internationale.

Unele persoane au conditionat sprijinirea handbalului cu revenirea lui Tadici la HC Zalau

Presedintele Consiliului Judetean, Tiberiu Marc, a tinut sa-i multumeasca in mod special lui Gheorghe Tadici pentru revenirea la echipa zalauana, avand in vedere ca a avut multe oferte de la alte echipe. Cei trei actionari ai Handbal Club Zalau, impreuna cu domnul profesor Tadici am ajuns la o intelegere pentru o noua colaborare. Intentia noastra este de a reconstrui la Zalau in urmatorii doi, trei ani o echipa de handbal care sa poata sa joace in cupele europene. Trebuie sa-i multumesc domnului profesor pentru faptul ca a acceptat sa vina la Zalau si sa se inhame la o munca care nu va fi deloc usoara, in conditiile in care putea sa ia o echipa cu care sa joace la competitii de varf. A avut foarte multe oferte din partea unor echipe importante din tara atat de baieti, cat si de fete. E normal fiindca dansul reprezinta cea mai autorizata forta in handbalul romanesc. Calitatea in care este domnul profesor Tadici este aceea de manager general in cadrul clubului si are responsabilitati atat pentru latura sportiva, cat si pentru buna administrare a bugetului. Sper ca odata cu venirea dansului si forta financiara sa creasca. De alfel, noi am si inceput discutii cu posibili sustinatori ai clubului si am semnale pozitive. Alaturi de autoritatile locale sunt si alti iubitori ai handbalului, care au asteptat venirea domnului Tadici la Zalau. Unii chiar au spus ca daca domnul Tadici se va intoarce la Zalau vor veni si ei alaturi de handbal cu un sprijin. Sunt convins ca lucrurile vor evolua pozitiv. Din punct de vedere al actionarului principal si al celorlalti actionari, intentia este de a construi si un buget adecvat in urmatorii ani, ca obiectivul pe care ni-l propunem sa-l putem realiza. Pentru Salaj si pentru Zalau handbalul inseamna foarte mult si cred ca putem reveni la un nivel care sa fie pe masura asteptarilor noastre si pe masura asteptarilor iubitorilor handbalului.

Am considerat ca a venit momentul sa ma dedic mai mult si familiei

Gheorghe Tadici a precizat ca factorul principal care a dus la revenirea sa la HC Zalau a fost familia, dar si presedintele Consiliului Judetean Salaj, Tiberiu Marc si primarul Zalaului, Radu Capilnasiu, au fost principalele persoane care l-au facut sa revina la echipa.

Domnul presedinte Marc, alaturi de domnul primar Radu Capilnasiu au fost factorii cei mai importanti care m-au determinat sa iau aceasta hotarare. O hotarare pe care am luat-o in proportie de suta la suta doar aseara, destul de tarziu, dupa o discutie si cu familia, care a avut, de asemenea, un rol foarte important in aceasta hotarare. Am avut o serie de discutii cu alti reprezentanti de cluburi care si-au dorit serviciile mele la cluburile la care ei conduc. Insa, din acest moment sunt conectat in totalitate la activitatea clubului HC Zalau. Sunt bucuros ca sunt din nou acasa, ca sunt printre cei care m-au ajutat sa ma dezvolt in aceasta activitate. Acum, dupa ce am lucrat la toate nivele posibile in performanta handbalistica am si o obligatie morala de a reveni si a pune umarul la redresarea echipei si de a reintroduce Zalaul si judetul in circuitul european. Sigur ca, in zilele urmatoare trebuiesc puse la punct o serie de probleme organizatorice. Fara o organizare buna nu poti sa ajungi in nici un domeniu la performante si sper ca toate angajamentele reciproce pe care le-am luat sa le realizam. Pe de o parte performanta sportiva, pe de alta parte sustinerea activitatii pentru a obtine aceasta performanta sportiva. Eu am fost placut impresionant ieri (n.r. luni) cand domnul Marc a adus in prezenta mea doi sponsori noi. Vazand implicarea, m-am hotarat sa raman aici. In ultimii 10 ani, viata mea a fost dedicata in proportie de 90, 95 la suta doar performantei si am petrecut doar 30 de zile cu familia. Acum am considerat ca a venit timpul sa ma dedic mai mult si familie.

A sasea oara o ia de la capat

Tadici a afirmat ca este a sasea oara cand se vede nevoit sa readuca echipa la un nivel ridicat, dar este convins ca va putea realiza si de aceasta data acest lucru. Legat de performanta, asa cum am luat-o de vreo cinci ori de la capat la Zalau, o putem lua si acum. De multe ori, cand unii ne prevesteau prabusirea am renascut rapid in doi, trei ani. Mai mult, am revenit si in cupele europene. Pana in 2006, HC Zalau era echipa care avea la nivel national pozitia cea mai buna la nivelul sportului de echipa. Cred ca ramane si acum pe pozitia a doua, ceea ce este un lucru bun, iar eu imi propun ca in anii urmatori sa reinsir rezultatele de exceptie pentru o echipa dintr-un oras cu numar relativ mic de locuitori si cu posibilitati mai reduse din punct de vedere al sustinerii. Mi-as dori ca in doi, trei ani sala sa fie din nou arhiplina, asa cum era dupa anul 2000. Eu sper si cred ca voi reusi si acum, a sasea oara cand ne propunem sa renastem, sa devenim un brand in handbal. Sigur ca va trebui o strategie. As fi hazardat sa ma apuc sa spun ca anul acesta se vor face minuni, fiindca echipa este foarte subtire din punct de vedere numeric. Sunt foarte multe jucatoare imprumutate, care oricand pot sa plece, dar in conditiile in care vom avea o sustinere chiar cu 30, 40 la suta mai mica fata de competitoarele cu care intram in lupta, va asigur ca, chiar cu bani putini, vom face performanta.

Va fi din nou un Centru de junioare

Pentru a avea o continuitate in lotul echipei, conducerea HC Zalau intentioneaza sa refaca un centru de junioare, in care sa formeze jucatoare pentru prima echipa.

Ne propunem sa revenim la vechea formula, cu un Centru de junioare, unde sa crestem junioare pe plan local si sa promovam, ca in anii trecuti, jucatoare luate in clasa a VII-a, a VIII-a sau a IX-a, cum au fost Bese, Tolnai, Farcau, Crap sau Ivan. Sigur ca, e nevoie de o organizare si la nivel de junioare, chiar daca nu e usor in ziua de azi. Copiii vin din ce in ce mai putini la sport. Prefera alte activitati, internetul, discotecile, viata de noapte, ceea ce nu este compatibil cu activitatea de performanta. Dar sunt mijloace prin care se poate creste cate doua, trei jucatoare intr-o generatie si atunci lucrurile se regleaza. Performanta sportiva este un bun ambasador. Intre anii 1990

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »