Gheorghe Tadici, după eşecul din Cehia: „Meritam să ne calificăm în optimile Cupei EHF”

HC Zalău a părăsit Cupa EHF după prima „dublă”, fiind eliminată de formaţia cehă, DHK BaniK Most, câştigătoarea din sezonul trecut a Cupei Challenge. Gruparea de la poalele Meseşului a câştigat la o diferenţă de şapte goluri meciul tur, de la Zalău, 28 – 21, dar a avut, de două ori, avans de zece goluri pe tabelă. Victoria putea fi, totuşi, una la opt goluri, dar Claudia Constantinescu a ratat o aruncare de la şapte metri în ultimele secunde.

„S-ar putea să ne coste această ratare”, a afirmat, la finalul jocului de la Zalău, managerul Gheorghe Tadici, lucru ce s-a şi întâmplat sâmbătă, în returul din Cehia.
Banik Most s-a impus cu acelaşi scor cu care a pierdut la Zalău, 28 – 21, iar formaţia calificată în optimi s-a decis la aruncările de la şapte metri, Andrada Trif ratând ultima execuţie a Zalăului.
„Mă aşteptam la un meci dificil în Cehia, având în vedere evoluţia echipei adverse în partida de la Zalău, dar şi faptul că, în rândul jucătoarelor noastre, s-a instalat o stare de oboseală, după programul încărcat din ultima perioadă şi după deplasarea de 15 ore până în Cehia. Pe lângă starea de oboseală, o parte din jucătoare au fost şi uşor accidentate după meciul cu CSM Bucureşti, iar capacitatea fizică a fost serios diminuată. Din cauza oboselii, scade şi concentrarea în timpul jocului. Am făcut o serie de greşeli tehnice însă, nici cei doi arbitri ruşi nu şi-au făcut datoria într-un mod corect. Au eliminat-o gratuit, în minutul 56, pe Ciuciulete şi le-a dat posibilitatea gazdelor să se distanţeze din nou”, a precizat tehnicianul zălăuan.
Tadici consideră că HC Zalău merita să se califice în optimile Cupei EHF, „având în vedere că, în trei din cele patru rerize am fost peste adversarele noastre ca joc”.
Chiar dacă Andrada Trif nu a transformat ultima aruncare de la şapte metri, Gheorghe Tadici nu consideră că extrema Zalăului este principala vinovată pentru ratarea calificării. „Nu aş acuza-o foarte tare pe Trif pentru ratarea ultimei aruncări de la şapte metri, fiindcă am ratat multe alte ocazii, chiar şi aruncări de la şapte metri în timpul jocului. Calificarea am pierdut-o în Cehia, dar a contat mult şi faptul că în meciul de la Zalău nu am ştiut să gestionăm acel avans de zece goluri, iar în ultimele secunde, am ratat o aruncare de la şapte metri”, este de părere tehnicianul Zalăului.
Tot în weekend-ul recent încheiat, HCM Baia Mare şi ASC Corona Braşov au prăsit, şi ele, cupele europene, fiind eliminate din Liga Campionilor, respectiv din Cupa Cupelor.

Leave a Comment