Gheorghe Pop şi Dan Chiş, antrenori cu „4 DAN”

Antrenorii sălăjeni de karate, Gheorghe Pop şi Dan Chiş, au participat la finalul săptămânii trecute la colocviul antrenorilor şi instructorilor de karate-do shotokan fudokan din România, eveniment desfăşurat la Braşov. Aproape 40 de instructori şi antrenori din toată ţara au luat parte la acest colocviu, care a cuprins şi un examen de grad şi care a fost organizat de Liga Cluburilor de Karate-Do Shotokan-Fudokan şi Academia Shotokan Karate-Do. Antrenorii şi instructorii s-au pregătit sub îndrumarea lui Adrian Popescu-Săcele, cel care conduce cele două foruri naţionale.

„Pe parcursul a trei zile, am aprofundat şi consolidat < esenţa de karate >, iar la final a trebuit să facem dovada că efortul depus de mentorul nostru (Adrian Popescu-Săcele, nr.) nu a rămas fără ecou. A urmat partea de evaluare unde, citându-l pe sensei Popescu < socoteala cinstită înseamnă prietenie lungă >, am trecut fiecare prin toate teste şi probele la care am fost supuşi, incluzând şi probele surpriză, care testează şi reacţia promtă în diverse situaţii”, a dezvăluit Gheorghe Pop, preşedintele CS Omega Şimleu Silvaniei.
Potrivit acestuia, a fost „un adevărat regal de karate, un weekend incendiar din punct de vedere al volumului, intensităţii, complexităţii şi diversităţii informaţiei furnizate către noi cu multă pricepere şi dăruire. Fiecare am simţit că ne-am încărcat cu energie şi cu dorinţă de progres în ceea ce privesc tainele karate-ului”.
Atât reprezentantul CS Omega Şimleu Silvaniei şi Clubului Copiilor din Şimleu Silvaniei, cât şi Dan Chiş, preşedintele CS Dani-San Zalău au trecut cu brio examenul, obţinând gradul „4 DAN”. „Am fost felciitaţi la final de shihan Popescu, care crede cu tărie în şcoala sălăjeană de karate, cluburile noastre fiind membre în Asociaţia Nord Amikal Karate (ANAK). Este o muncă susţinută de aproape 28 de ani în zona noastră, când la Şimleu se puneau bazele primului club, apoi la Baia Mare a luat fiinţă ANAK-ul de azi. Atât pe mine, cât şi pe colegul meu, Dan Chiş, această promovare ne onorează şi ne face mai responsabili. Vreau să-l felicit, pe această cale, pe Dan Chiş, pentru ascensiunea rapidă pe care a avut-o în familia ANAK”, a încheiat antrenorul şimleuan.

Leave a Comment