Gheorghe Guset renunta la cariera sportiva

Magazin Salajean 12 iunie 2008 0

Gheorghe Guset renunta la cariera sportiva Din cauza unor probleme grave de sanatate, aruncatorul de greutate, Gheorghe Guset, nu va mai putea practica sportul care l-a consacrat

Greul zalauan sufera de insuficienta renala si va fi nevoit sa faca un transplant de rinichi, iar acest lucru nu ii mai permite practicarea sportului care l-a consacrat. Viata noastra s-a schimbat total, odata cu aflarea acestei vesti. Dupa 25 de ani de performanta am vrut sa ne bucuram si noi de viata, sa putem merge linistiti intr-un concediu, ca niste oameni normali, fiindca noi(n.r. impreuna cu antrenoarea Lorena Boberschi) nu am avut concedii pana acum, dar, din pacate, a venit acesta veste. Va trebui sa fiu foarte atent la tot ce voi face pe viitor, fiindca nu voi mai avea voie sa depun deloc efort. Trebuie sa fim tari amandoi si sa trecem peste aceste probleme, a declarat extrem de afectat Guset. Ghita nu va putea fi prezent la editia din acest an a Jocurilor Olimpice, care putea fi a patra din cariera lui. Primele trei au avut loc la Barcelona, in 1992, la Sydney, in 2000 si la Atena, in 2004.

Unul dintre cei mai buni prieteni pe care ii are Guset, prosperul om de afaceri, Viorel Stanca, a declarat ca regreta foarte mult ceea ce i s-a intamplat sportivului si ca era normal ca acesta sa-si incheie cariera dupa editia din acest an a Jocurilor Olimpice.Regret foarte mult ceea ce i s-a intamplat lui Guset. In mod normal, el trebuia sa se retraga dupa editia din acest an a Jocurilor Olimpice, insa, din pacate, viata iti ofera si surprize neplacute. Sper sa-si recapete cit mai reprede sanatatea si sa revina in viata sportiva, unde ii si este defapt locul. Eu am fost tot timpul alaturi de el, chiar si in scandalul pe care l-a avut, (n.r. dupa editia din acest an a Grand-Prix-ului de la Zalau), a afirmat Viorel Stanca. Chiar daca nu a spus-o, Viorel Stanca il va sustine cu siguranta pe Guset cu o anumita suma de bani, daca va avea nevoie.

Nicu Lapusan, director executiv DJS Salaj: Vom incerca sa-i organizam o retragere frumoasa

Chiar daca directorul executiv al Directiei Judetene pentru Sport Salaj, Nicu Lapusan, a avut unele discutii contradictorii cu Gheorghe Guset, dupa editia din acest an a Grand-Prix-ului de aruncari de la Zalau, a spus ca ii pare rau ca Guset a fost nevoit sa puna punct carierei printr-un mod atat de neplacut, dar a promis ca va discuta cu autoritatile locale pentru a-i organiza acestuia o retragere frumoasa. Sincer, imi pare foarte rau pentru necazul care a dat peste el. Eu i-am apreciat tot timpul munca si rezultatele obtinute, chiar daca au existat, la un moment dat, unele discutii intre noi. Din pacate, uneori cariera de sportiv iti aduce si necazuri, fiindca eforturile care se fac la antrenamente disturba starea de sanatate a sportivului. Imi pare rau ca a trebuit sa-si incheie cariera in acest fel, dar sper ca impreuna cu autoritatile locale sa ii putem organiza o retragere frumoasa. A avut o cariera indelungata si a facut multe pentru sportul salajean, a afirmat Nicu Lapusan, directorul executiv al Directiei Judetene pentru Sport Salaj. Intr-adevar, Guset a avut o cariera impresionanta si a facut foarte multe lucruri benefice pentru sportul salajean. Urmeaza sa vedem daca si cei in masura sa il sustina in aceste momente, o vor face.

CSM Zalau il va sprijini financiar

Directorul Clubului Sportiv Municipal Armatura Zalau, Vasile Streang a precizat ca va face tot posibilul sa-l sprijine financiar pe greul zalauan. Prin incetarea activitatii sportivului Gheorghe Guset se isca un mare gol in performanta sportiva atat in cadrul clubului, cat si in sportul romanesc. El a fost stindard si ramane cel mai reprezentativ exponent al muncii si al tenacitatii care, coroborate au facut din acest sportiv al plaiurilor noastre un cu cea mare performanta a atletismului salajean. Ce ne ramane de facut decat sa fim alaturi de el si de consoarta lui. Urmeaza pentru club o serie de noi cheltuieli financiare, cu care dorim sa-l sprijinim in limita posibilitatilor, pentru a putea realiza ceea ce este obligatoriu pentru a putea realiza ceea ce este obligatoriu ca acest om sa-si continue viata si activitatea in cadrul clubului, a precizat acesta.

Va fi antrenor in cadrul clubului

Vasile Streang a mai afirmat ca, incepand din aceasta toamna, va infiinta o grupa de incepatori la sectia de aruncari din cadrul clubului, care sa fie coordonata de Gheorghe Guset. Intentionez, ca din toamna, sa facem o grupa de aruncari pentru incepatori la care experienta de care dispune Guset sa poata fi implementata tinerei generatii. Atat eu, cat si colegii mei, ii dorim multa sanatate.

Ajutat si de autoritatile locale

Primarul Zalaului, Radu Capilnasiu, a declarat ca a fost extrem de socat in momentul aflarii acestei vesti. M-a socat foarte mult aflarea acestei vesti. Cand vezi un om ca Gheorghe Guset, te gandesti ca nimic nu poate sa-l rapuna, dar, toti suntem oameni pana la urma si se poate intampla orice. Ne vom stradui sa-i asiguram, pe masura performantelor si a rezultatelor obtinute, o retragere cat mai decenta. O sa discut si cu ceilalti colegi sa vedem ce posibilitati vom avea sa-l spijinim in aceste momente.

Si presedintele Consiliului Judetean Salaj, Tiberiu Marc, parea ingrijorat starea de sanatate a sportivului. Sunt ingrijorat de starea de sanatate a lui Guset. Nu stiu cum vor evolua lucrurile, dar, daca va fi nevoie, o sa incercam sa-l ajutam si noi cu o anumita suma de bani. Cel mai important lucru este sanatatea, iar pe urma, daca va fi totul in regula, bineinteles ca ne vom gandi si la organizarea unei retrageri. Este un sportiv care a adus succese judetului si sportului din Salaj si nu merita sa ramana in anonimat.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »