Gheorghe Guset, prezent la Ziua Recunostintei in Transplant

Magazin Salajean 24 iunie 2010 0

Gheorghe Guset, prezent la Ziua Recunostintei in Transplant

Zalauanul Gheorghe Guset a fost prezent sambata trecuta la evenimentul intitulat Ziua Recunostintei in Transplant, desfasurat la Teatrul National Lucian Blaga, la care au participat persoanele supuse transplantului de rinichi la Institutul de Urologie si Transplant Renal din Cluj-Napoca.

Pacientii s-au intalnit cu echipa de medici si donatori care au facut posibil ca ei sa aiba acum o noua viata, echipa condusa de profesorul Mihai Lucan. Pe langa acesta, la eveniment au mai luat cuvantul si ministrul Sanatatii, Cseke Attila, prefectul de Cluj, Florin Stamatian, presedintele Acadamiei Romane, Ionel Haiduc, coordonatorul programului de transplant, Victor Zota, dar si o parte dintre pacienti, printre care s-a numarat si Gheorghe Guset si renumitul cantaret de muzica usoara, Victor Socaciu. Sunt pacientul cu numarul 1.000 al profesorului Mihai Lucan, directorul Institutului Clinic de Urologie si Transplant Renal din Cluj-Napoca si nu sunt ultimul, iar in aceasta seara ma aflu aici datorita unor oameni minunati, care au facut posibil acest lucru. Multumesc parintilor baiatului care au fost de acord sa semneze pentru prelevarea de organe.

Apoi reprezentantilor Agentiei Nationale de Transplant, care au convins familia tanarului sa faca acest gest si, desigur, acestui mare om care este profesorul Mihai Lucan si echipei sale de medici de la Institutul Clinic de Urologie si Transplant Renal din Cluj-Napoca, a declarat in momentul in care a urcat pe scena multiplul campion national si balcanic la aruncarea greutatii. Evenimentul a adunat aproape o mie de persoane in sala Teatrului National, fiind prezenti doctori, pacienti, donatori, dar si familiile acestora din urma, care au primit aprecieri pentru gestul pe care l-au facut.

Va reamintim ca Gheorghe Guset a fost supus unei interventii chirurgicale in urma cu doi ani, la varsta de 40 de ani, operatia sa reprezentand reusita cu numarul 1.000 a echipei de transplant de la Cluj. Uriasul din Carpati se pregatea sa participe la Jocurile Olimpice de la Beijing (2008), cand a aflat ca sufera de insuficienta renala. Operatia de transplant a durat peste trei ore, iar inainte de a fi supus interventiei chirurgicale Guset a slabit 26 de kilograme. Campion national intre anii 1990 – 2007 si campion balcanic de 16 ori, greul zalauan a participat de trei ori la Jocurile Olimpice (Atlanta, Sydney si Atena).

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »