Gheorghe Guşet, omagiat pe Stadionul Municipal

Peste 200 de persoane au fost prezente marţi seara pe Stadionul Municipal din Zalău, pentru a-l omagia pe cel care a fost Gheorghe Guşet, multiplu recordman naţional şi balcanic la aruncarea greutăţii. Din motive oarecum lesne de înţeles, familia fostului sportiv nu a dorit ca sicriul cu trupul neînsufleţit al lui Guşet să fie dus la stadion, însă, cu toate acestea, cei care l-au iubit şi l-au cunoscut au venit să-i aprindă o lumânare şi să rostească o rugăciune pentru cel care a fost „Uriaşul din Carpaţi”.
Copleşită de durere, Lorena Boberschi, soţia şi fosta lui antrenoare, s-a aşezat la un moment dat în cercul de aruncare a greutăţii, acolo unde Guşet s-a antrenat timp de aproape 25 de ani pentru marile competiţii naţionale şi internaţionalede, transmiţându-le un mesaj celor veniţi să le fie alături.
„Vă mulţumesc din suflet pentru toate mesajele şi încurajările pe care mi le-aţi transmis. Vă mulţumesc că sunteţi şi azi alături de mine şi îmi daţi puterea să trec peste acest moment extrem de greu. Guşet a fost nu doar un sportiv deosebit, ci şi un om extraordinar; a iubit Zalăul mai mult decât l-a iubit Zalăul pe el. A făcut sacrificii enorme pentru a obţine performeţe, s-a antrenat în condiţii mult mai proaste decât americanii sau alţi sportivi cu care a concurat şi, cu toate acestea, pe mulţi i-a învins. Înainte să intre în operaţie, i-am spus: „dragul meu, am câştigat atâtea concursuri împreună, trebuie să-l câştigăm pe acesta, trebuie să te întorci la mine”. Din păcate, pe ultimul l-a pierdut”, sunt o parte din cuvintele rostite, cu lacrimi în ochi, de Lorena Boberschi.
Printre cei prezenţi la Stadionul Municipal s-au regăsit Nicu Ionel Lăpuşan, primul antrenor cu care Guşet a obţinut performanţe la nivel naţional şi internaţional, foştii colegi Marcel Doru Ţârle, Monica Ţârle, Nelian Ianchiş, Cristian Laţcău, Monel Sabou, antrenori de la CSM şi CSS Zalău, directorul de la CSM Zalău, Silviu Mureşan şi preşedintele de la FC Zalău, Ioan Morar.
A ţinut să fie prezent şi Eugen Lazăr, primarul comunei Buciumi, localitatea de origine a fostului aruncător de greutate. „Comuna Buciumi, Zalăul, Sălajul şi România au pierdut un mare campion. Un om de aleasă omenie, pe care, cei care l-au cunoscut nu-l vor putea uita niciodată. Dumnezeu să-l odihneasăc în pace”, au fost cuvintele edilului.
Reamintim că Gheorghe Guşet a decedat luni dimineaţa, în jurul orei 2, la Insitutul Inimii din Cluj-Napoca, după ce în decurs de numai trei zile a suferit două intervenţii chirurgicale pe cord deschis.
Ceremonia funerară va avea loc miercuri, 14 iunie, începând cu ora 13, la Capela Cimitirului Ortodox din Zalău.

One Thought to “Gheorghe Guşet, omagiat pe Stadionul Municipal”

  1. Anonim

    Odihneşte-te în pace,OM frumos… ?

Leave a Comment