Gheorghe Guset nu a mai participat la Grand-Prix-ul de la Zalau

Magazin Salajean 5 mai 2008 0

Gheorghe Guset nu a mai participat la Grand-Prix-ul de la ZalauDin cauza unor neintelegeri intre Gheorghe Guset si directorul DJS Salaj, Nicu Lapusan, greul zalauan a luat decizia de a nu mai participa la cea de-a doua editie a Grand-Prix-ului de la Zalau

Motivul invocat de Guset este faptul ca directorul Nicu Lapusan l-a anuntat abia in urma cu trei saptamani ca acest concurs va avea loc si in acest an si nici nu s-a consultat cu el in privinta invitatilor la proba de aruncare a greutatii. Mai mult, in momentul in care Guset l-a sunat sa-l intrebe de ce nu s-a consultat cu el, Lapusan i-ar fi raspuns ca este un simplu sportiv si ca nu el organizeaza concursul, moment in care Guset a luat decizia de a nu mai participa. L-am sunat pe domnul Lapusan saptamana trecuta si i-am spus ca era normal sa se sfatuiasca cu mine in privinta concurentilor, cel putin la proba mea, iar dansul mi-a spus ca eu sunt un simplu sportiv si ca el este organizatorul concursului. In acel moment i-am zis ca poate sa-mi dea toti banii din lume, ca eu nu voi mai participa la acest concurs, a declarat greul zalauan. Acesta a mai spus ca nici nu era pregatit sa participe la acest concurs, fiindca, in momentul in care a fost anuntat de desfasurarea acestuia, nu facuse nici un antrenament tehnic in aer liber. Daca eram un gunoi as fi participat chiar daca nu eram pregatit, as fi aruncat o data cu bila si as fi incasat acea prima de participare, insa nu m-au interesat banii, m-a deranjat raspunsul domnului Lapusan. S-au cheltuit o gramada de bani pentru desfasurarea acestui concurs, iar eu nu am luat nici un leu. Daca a facut concursul pentru mine, era normal sa ne intalnim si sa discutam despre organizarea lui. Se foloseste de numele meu si de imaginea mea pentru a obtine bani de la Primarie si Consiliul Local, dar face ce vrea el. De trei ani, de cand este directorul Directiei Judetene pentru Sport, nu am vazut nici cinci bani, insa el a organizat si anul trecut retragerea unei sportive care era legitimata la un club din afara judetului. Nu mi se pare normal ca judetul acesta sa plateasca pentru ea, iar lui Marcel Tarle nu i-a facut nici o retragere din activitate. Guset si antrenoarea acestuia, Lorena Boberschi, au vorbit si despre suprafetele de aruncari de pe Stadionul Municipal, spunand ca o parte din acestea nu sunt regulamentare, avantajandu-i foarte mult pe sportivii care arunca sulita sau discul.

De partea cealalta, directorul executiv al Directiei Judetene pentru Sport Salaj, Nicu Lausan a precizat doar ca Guset nu a participat la Grand-Prix-ul de aruncari de la Zalau pentru faptul ca a fost chemat si ungurul Lajos Kurty, spunand ca va da mai multe detalii intr-o conferinta de presa. Cand am vorbit cu el mi-a spus ca, daca vine ungurul, el nu va mai participa, a afirmat Lapusan. In editia din acest an a Grand-Prix-ului de la Zalau au fost stabilite doua recorduri personale, prin discobolii Sergiu Ursu si Mihai Grasu, cu aruncarile de 64,25 metri, respectiv 60, 23 metri, dar si un record national la tineret, in proba de aruncare a greutatii, prin sportiva Maria Negoita. Vom reveni cu amanunte in editia de maine.

Se gandeste sa se retraga din activitate

Chiar daca este singurul sportiv legitimat in Salaj care este calificat la Jocurile Olimpice din acest an de la Beijing, judetul ar putea ramane fara nici un reprezentant la competitia din China. Aceasta, deoarece greul zalauan se gandeste sa se retraga din activitate inaintea desfasurarii Jocurilor Olimpice. In momentul acesta mi-e sila de sport si ma gandesc foarte serios daca voi mai continua sau nu, a spus Guset.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »