Gheorghe Guset detine recordul mondial de varsta la aruncarea greutatii

Magazin Salajean 31 martie 2010 0

Gheorghe Guset detine recordul mondial de varsta la aruncarea greutatii

In urma cu patru ani, la varsta de 38 de ani, greul zalauan arunca bila de 7,260 kilograme 21,04 metri, record care nu a putut fi doborat pana in prezent

Asociatia Internationala de Atletism intocmeste in fiecare an, la nivel modial, clasamente pe categorii de varsta, la toate ramurile din atletism. In 2006, cand Gheorghe Guset avea 38 de ani, la categoria de varsta 35 – 39 de ani, in proba de aruncare a greutatii, greul zalauan ocupa primele doua pozitii, cu aruncarile ce au masurat 21,04 metri si 20, 77 metri, ambele la Campionatele Nationale de sala, respectiv in aer liber.

Locul trei a fost ocupat de bielorusul Dmitri Goncharuk, cu aruncarea ce a masurat 20,00 metri. Nici recordul de 21,04, dar nici cel de 20,77 nu a putut fi depasit pana in prezent. 2006 a fost ultimul an in care aruncatorul de greutate, Gheorghe Guset, a fost ales sportivul anului in Salaj. A fost cel mai reusit an din cariera pentru greul zalauan. La inceput de an, in 18 februarie 2006, Guset a aruncat la Campionatele Nationale de sala 21,04 metri, stabilind record national, dupa ce tot el il detinuse si pe cel anterior.

Aceasta aruncare avea sa fie a treia performanta mondiala a anului, pe plan national fiind singurul aruncator de greutate din toate timpurile care a aruncat peste 21 de metri. Tot in 2006, uriasul din Carpati a aruncat 20, 77 la Campionatele Nationale in aer liber, iar la Campionatele Balcanice a stabilit record balcanic de sala, cu aruncarea ce a masurat 20, 77 metri. La Campionatele Mondiale din acelasi an, de la Moscova, Gheorghe Guset a aruncat bila 20, 60 metri, clasandu-se pe locul cinci – cea mai buna clasare a unui aruncator romand de greutate din toate timpurile. Va reamintim ca Guset a fost nevoit sa renunte la sport in urma cu doi ani, din cauza unor probleme de sanatate.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »