Georgiana Ciuciulete, printre cele mai bune marcatoare în meciul cu Australia

Al doilea examen pentru România la Campionatul Mondial de handbal feminin din Serbia a fost unul mai uşor decât primul. Dacă în prima partidă, cea cu Tunisia, „tricolorele” conduse de Gheorghe Tadici au câştigat la o diferenţă de zece goluri (27 – 17) meciul cu Austria a fost un antrenament cu public. Tadici a menajat o mare parte dintre titulare, însă, chiar şi în aceste condiţii, România s-a desprins rapid la o diferenţă de cinci goluri, în timp ce adversarele au marcat primul gol abia în minutul nouă. Ada Nechita a fost singura jucătoare de câmp cu experienţă trimisă în teren din primul minut. Extrema dreaptă a ratat de două ori din situaţii foarte bune, dar a şi înscris de trei ori în primele zece minute, astfel că selecţionerul nu s-a agitat aproape deloc pe margine. După un sfert de oră, Tadici a făcut primele modificări, în teren făcându-şi apariţia Pîrvuţ, Dedu şi Perianu, jucătoare pe care naţionala se va baza şi la următoarele turnee finale. „Tricolorele” nu au subestimat adversarul, chiar dacă Australia nu poate fi comparată, probabil, cu nicio echipă din Liga Naţională şi au marcat de câte ori au avut ocazia. La puază scorul era 16 – 7, dar Tadici a intrat nervos la vestiare, după ce australiencele au marcat în ultima secundă, dintr-o aruncare de la mijlocul terenului.

În partea secundă, România nu a mai iertat nimic, iar până la final s-a desprins la 19 goluri, câştigând cu scorul de 32 – 13.
Naţionala lui Tadici este în grafic după primele două jocuri, care au însemnat doar încălzirea pentru duelurile cu Germania, Ungaria şi Cehia, primul disputându-se chiar în această seară, de la ora 18.
Căpitanul echipei HC Zalău, Georgiana Ciuciulete, a fost cea mai bună marcatoare din repriza a doua în meciul cu Australia, marcând cinci goluri, după ce în prima parte a mai înscris o dată. Cealaltă reprezentantă a echipei zăăuane, Crina Pintea, folosită de Tadici mai mult pe faza de apărare, a înscris două goluri în poarta australiencelor.
România: Tolnai, Ungureanu, Dedu – Pîrvuţ (6), Dincă (2), Pintea (2), Nechita (4), Neagu, Brădeanu, Ţăcălie (1), Perianu (4), Marin (2), Ardean, Ciuciulete (6), Manea, Buceschi (5). Antrenor: Gheorghe Tadici.

Leave a Comment