Gabriel Sorin Scrobutiu, campion european la karate kyokushin

Magazin Salajean 28 iunie 2010 0

Sportivul de la CS Murmidon Zalau a castigat toate meciurile sustinute la categoria

(-70 kg), obtinand la final medalia de aur

Editia din acest an a Campionatului European de karate kyokushin , rezervat copiilor, juniorilor, tineretului si seniorilor a avut loc la Sibiu. Competitia a fost organizata de Federatia Romana Traditionala de Kyokushin (IKO Sosai Romania), iar printre sportivii prezenti s-au aflat cinci karateka de la CS Murmidon Zalau: Gabriel Sorin Scrobutiu si Andrei Petric la seniori, Sanda Focsa, Nagy Robert si Nagy Silard, la copii. Karateka pregatiti de Calin Domsa au avut o evolutie buna, obtinand doua medalii, una de aur si una de argint. Cel mai bun rezultat a fost obtinut de Gabriel Sorin Scrobutiu, care a castigat toate meciurile in proba de kumite, la categoria -70 de kilograme si castigand la final medalia de aur si titlul de campion european. Tot la kumite seniori, dar la categoria -80 kilograme, Andrei Petric a obtinut medalia de argint, devenind vicecampion european. O comportare meritorie a avut si Sanda Focsa, in proba de kata. Chiar daca nu a urcat pe podium, sportiva zalauana s-a clasat pe pozitia a IV-a la categoria de varsta 13 – 16 ani. Si fratii Nagy, Norbert si Silard, au avut o evolutie notabila, clasandu-se pe locul V in proba de kata, la categoria 13 – 16 ani.

De mentionat ca in cadrul acestei competitii internationale, sempai Calin Domsa (2 Dan) a facut parte din echipa internationala de arbitri, alaturi de reprezentanti ai organizatiilor interna-tionale ale IKO Sosai din Ungaria si Israel (Robby Mor Sensei, Yondan, Lonny Luxembrug Sempai, Nidan si Zvi Cooper Sempai, Shodan). Echipa de arbitri a fost coordonata de catre Yoshikazu Suzuki Kancho, presedintele Organizatiei Internationale de Karate Kyokushin.

12 sportivi de la CS Murmidon Zalau au participat zilele trecute si la un Seminar International de karate Kyokushin, condus de presedintele Yoshikazu Suzuki. Acest seminar a constat intr-un stagiu de perfectionare de cateva zile, care s-a incheiat cu un examen de centura de la zece kyu, la cinci kyu, atat pentru copii, cat si pentru seniori. Toti karateka zalauani au trecut examenul de grad.

Sa mai spunem ca trei sportivi de la CS Murmidon Zalau, Calin Domsa, Sanda Focsa si Calin Dospinescu sunt selectionati in lotul national de kumite care va participa in perioada 26 iulie – 3 august la Cupa mondiala din Japonia.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »