Fotbalist din Boghiş, convocat la lotul naţional de juniori

Transferat la CS Barcău Nuşfalău la vârsta de 9 ani, de către vicepreşedintele clubului, Osz Andrei, jucătorul Tonko Robert s-a remarcat destul de repede prin evoluţiile avute la fiecare meci. Fotbalistul originar din localitatea Bozieş (comuna Boghiş) a jucat timp de cinci ani la clubul de pe malul Barcăului, după care, s-a transferat la Liberty Oradea, evoluând, la început, pentru grupa de juniori republicani B. În acest an a schimbat, din nou, clubul, transferându-se la LPS Bihorul Oradea, unde este titular în echipa de juniori republicani A.

Evoluţiile sale au atras atenţia antrenorilor federali, iar în urmă cu două săptămâni, Tonko Robert a participat la o acţiune de selecţie, desfăşurată la Cluj-Napoca, în vederea alcătuirii lotului naţional Under 18. Au fost prezenţi juniori din: Bistriţa, Satu Mare, Baia Mare, Cluj-Napoca, Oradea şi Arad, iar printre cei selecaţi pentru lotul naţional de juniori-Under 18 s-a aflat şi sălăjeanul Tonko Robert. „Sunt onorat să fiu convocat la lotul naţional. Voi da totul pentru a-i convinge pe antrenori şi pentru a rămâne în vederile lor pe viitor”, ne-a precizat jucătorul.
Cu juniorii clubului CS Barcău Nuşfalău, Tonko Robert a devenit campion judeţean, iar într-un an a participat la faza zonală a Cupei Hagi. Primul său antrenor a fost şimleuanul Liviu Feraru.
Acţiunea lotului naţional de juniori, condus de antrenorul Liţă Dumitru, este programată în perioada 6 – 10 noiembrie, la Mogoşoaia. În 11 şi în 13 decembrie, România va susţine două meciuri amicale împotriva Israelului, la Tel Aviv.

Leave a Comment