Fostul arbitru Ioan Onicaş, inclus în programul „Campionii României în şcoală, liceu şi universitate”

Nu a practicat sport de înaltă performanţă, nu a fost campion, dar, cu toate acestea, a fost inclus în programul „Campionii României în Şcoală, liceu şi universitate”. Este vorba de fostul arbitru de fotbal, Ioan Onicaş, fost purtător al ecusonului FIFA, actualmente preşedintele Federaţiei de Minifotbal din România. Acesta a fost prezent vineri, alături de Adrian Fărcaş, directorul Direcţiei Judeţene Pentru Sport şi Tineret (DJST) Sălaj, la Şcoala Gimnazială din Borla, unde le-a vorbit elevilor din clasele V – VIII despre importanţa practicării sportului şi a mişcării sportive.
„Campionii României în şcoală, liceu şi universitate” este un program lansat în toamna anului trecut de Ministerul Tineretului şi Sportului, iar la nivel judeţean, în program au mai fost inclusă fosta handbalistă, Valeria Motogna, port-drapelul delegaţiei României la Jocurile Olimpice de la Beijing din 2008, atleta Paula Todoran, reprezentanta României în proba de maraton la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro din 2016 şi multiplul campion mondial la karate, Călin Marincaş.
Acţiunea desfăşurată vineri este a opta la nivel judeţean, după cele de la Hida, Sîg, Românaşi, Zimbor, Crişeni, Bocşa şi Hereclean.

4 Thoughts to “Fostul arbitru Ioan Onicaş, inclus în programul „Campionii României în şcoală, liceu şi universitate””

  1. Anonim

    penibil!!!!!!!!!!!!!!! salajul nu mai are campioni?

  2. G.P.

    D-le redactor sportiv Marius Morar, ati omis ceva important in articol. Ioan Onicas este si presedintele Federatiei de Minifotbal din Romania. Echipa nationala a Romaniei a castigat de sase ori Campionatul European de Minifotbal, o performanta rar intalnita, in orice domeniu sportiv. Ultimele 2 titluri au fost castigate, avandu-l ca presedinte al Federatie pe …. Ioan Onicas ! Nu de alta, dar articolul ar putea sa para unul tendentios !?

  3. Anonim

    ,,in program au mai fost inclusa ……..”

    Articol scris dupa in viteza, dupa ureche si doar din invidie si cu rautate.

    P.S – timpul e scurt pana la ,,transferul” peste drum, la „banu public” asa ca hai sa mai incercam o lovitura. Rusinos articol ! Din informatiile noastre, dl. Adrian Farcas erau cu totul in alta parte si la actiune au participat alte persoane din cadrul DJST (!?).

  4. Anonim

    19 Martie 2018Eduard Farcas
    Pe 16 martie, Directia Judeteana pentru Sport si Tineret Salaj a continuat programul lansat de catre Ministerul Tineretului si Sportului, in parteneriat cu Ministerul Educatiei Nationale si Ministerul Comunicatiilor, proiect intitulat „Campionii Romaniei in scoala, liceu si universitate”. Proiectul s-a derulat la Scoala Gimnaziala Nr. 1 din Borla, participand toti elevii claselor V-VIII.

    Invitatul Directiei Judetene de Sport la aceasta actiune a fost presedintele Federatiei Romane de Minifotbal, fostul mare arbitru FIFA, observator din partea Federatie Romane de Fotbal, proprietarul bazelor sportive Onix din municipiul Zalau, omul care a adus minifotbalul in judetul Salaj – Ioan Onicas.
    Fostul mare arbitru de fotbal le-a vorbit elevilor despre sport, despre importanta practicarii spo

    Fostul arbitru FIFA Ioan Onicas le-a tinut o lectie despre fotbal elevilor de la Scoala Borla rtului si a exercitiilor fizice si despre cariera de succes pe care a avut-o in fotbalul mare.
    „Speram ca, in urma derularii acestor actiuni de promovare a sportului, sa gasim in viitorul apropiat in scolile vizitate viitorii campioni ai Romaniei, indiferent de ramura sportiva aleasa a fi practicata”, transmite Adrian Farcas, directorul DJTS Salaj.

Leave a Comment