Foarte aproape de medalie

Magazin Salajean 28 mai 2008 0

Foarte aproape de medalie

Cristian Boldut si colegii sai de la CS Vidalis Zalau au avut o evolutie buna la Campionatele Europene din Bulgaria, insa, din cauza unei accidentari suferite in timpul concursului, Boldut nu a mai putut evolua in meciul pentru medalie

La finalul saptamanii trecute au avut loc la Plovdiv (Bulgaria) Campionatele Europene de seniori si tineret (17 – 18 ani) la karate kyokushin. Din lotul national al Romaniei au facut parte 3 sportivi ai CS Vidalis Zalau: Cristian Boldut, care a concurat in proba de kata + kumite (cat. -70 kg), Dan Perta, care a luptat la kumite (cat. -80 kg) si Mihai Avram, care a participat la kumite tineret (cat. -65 kg). De mentionat este faptul ca la aceasta editie a Europenelor mai trebuiau sa paricipe si karateka Alin Isa, la tineret si Sergiu Druhora, la senori. Insa primul a fost implicat intr-un accident de masina, in urma caruia si-a fracturat bratul, iar Druhora a suferit o fractura de glezna.

Mihai Avram a sustinut primul meci in compania unui sportiv din Lituania, pe care l-a invins datorita unei bune pregatiri fizice si a dorintei mari de victorie. Toti arbitrii l-au dat invingator dupa doua reprize. A urmat al doilea meci, impotriva unui ungur, in fata caruia a pierdut, dar dupa o lupta darza.

La seniori, Cristian Boldut a castigat locul 4 la kata, fiind foarte aproape de locul trei si medalia de bronz. De mentionat ca la aceasta proba a reusit sa se claseze in fata unui sportiv din Spania, detinator al centurii negre – 5 Dan. Pozitia pe care s-a clasat Boldut este un loc bun, avand in vedere ca un roman nu a reusit sa urce niciodata pe podium la aceasta proba.

La kumite, Cristi a avut in primul tur un adversar din Belgia, pe care l-a invins fara probleme, dupa care a luptat cu un sportiv din Franta. In acest meci, zalauanul s-a accidentat destul de grav, fracturandu-si o coasta. Chiar si in aceste conditii a castigat fara drept de apel, insa, din pacate, nu a mai putut lupta pentru medalia de bronz, clasandu-se astfel in primii opt sportivi din Europa. Pentru medalia de bronz ar fi trebuit sa lupte cu un sportiv maghiar, pe care il invinsese in urma cu ceva timp in Croatia.

Dan Perta a evoluat foarte bine in primul meci, impotriva unui sportiv din Moldova, pe care l-a invins clar, apoi a luptat cu un sportiv din Elvetia. Meciul a fost foarte disputat, dar Perta s-a impus prin agresivitate si a reusit sa castige inainte de limita. A pierdut in meciul trei, in fata unui sportiv maghiar care a devenit in final campion European.

La final, antrenorul de la CS Vidalis Zalau, Cristian Boldut, a afirmat ca a fost o participare foarte buna, doar ca numai ghinionul a facut sa se intoarca acasa fara nici o medalie.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »