Final cu scantei, la Dej

Magazin Salajean 6 februarie 2012 0

Final cu scantei, la Dej

Unirea Dej – Remat Zalau 1 – 3 (-24, 23, -22, -25)

Partida de la Dej, desfasurata sambata dupa-amiaza, intre Unirea din localitate si campioana Remat Zalau, s-a jucat pana la ultimul punct si s-a incheiat in protestele jucatorilor dejeni si huiduielile spectatorilor gazda. Dejul a contestat vehement ultimul punct al partidei, la scorul 26 – 25 pentru Remat, considerand ca mingea a iesit in aut din blocajul campioanei. Arbitrii insa, au ramas fermi in decizia luata, aceea de a-l acorda campioanei, care s-a impus astfel in prelungiri, la fel ca in primul act al intalnirii. Gazdele au condus pe final cu 25:24, insa nu au reusit sa mai puncteze o data, ceea ce ar fi complicat lucrurile pentru Remat, care pierdea automat un punct, iar meciul ar fi fost trimis in setul decisiv. Unirea Dej a mai irosit o minge decisiva si in primul partial, la 24:23.

Toate cele patru seturi s-au jucat si decis la fel, doar ca al doilea a revenit Unirii. Au fost foarte disputate, iar diferenta s-a facut in final. In primul partial, Dejul a condus pana la punctul 18, de la care a trecut in avantaj Rematul, dar fara sa reuseasca sa se distanteze la mai mult de doua puncte. Unirea a avut prima minge de set, a anulat-o apoi pe a campioanei, pentru ca Zalaul sa se impuna in cele din urma la 24. Setul al doilea s-a jucat de la egal la egal pana la 21:21 cand gazdele au reusit prima desprindere (23:21), apoi au condus cu 24:22 si au egalat campioana. 8:3, 16:13, 19:17 sunt cateva din reperele celui de-al treilea set, in care Dejul a construit si a blocat bine, dar experienta si valoarea zalauanilor au schimbat din nou cursul meciului, iar Rematul s-a impus la 22. Campionii au jucat rolul de urmaritori si in ultimul partial, in care au revenit de la 3:7, 4:8, 8:13 si 13:16. Au egalat prima data la punctul 17 si au facut trei puncte consecutive, dar gazdele au anulat avantajul. De la 20:20, cele doua echipe au alternat la conducere, iar setul a revenit in cele din urma campionilor, care raman neinvinsi in campionat si dupa deplasarea la Dej. Unirea se consoleaza cu un joc superior celui din etapa trecuta, in care a pierdut la Steaua, dar ramane cu regretul ca a punctat doar la impresie, desi a condus aproape toata partida pe invincibila Remat Zalau.

Atat antrenorul secund al Rematului, Ovidiu Macarie, cat si libero-ul Adrian Feher, au recunoscut ca ultima minge a meciului de la Dej, la scorul 26 – 25 pentru Remat, a fost una pe care arbitrii ar fi putut sa o dea oricarei echipei. A fost un meci greu la Dej, dar important este ca am castigat si ca nu am pierdut niciun punct. Am jucat fara Mozer, care a acuzat ceva probleme la spate, iar antrenorul principal a decis sa-l menajeze. A fost un meci echilibrat, dupa cum se poate vedea in toate cele patru seturi. Ne-am dorit sa castigam cat mai clar, dar Dejul este o echipa buna, chiar daca se afla in acest moment la mijlocul clasamentului. Scorul reflecta ceea ce s-a intamplat in teren, chiar daca gazdele, au contestat ultima minge a meciului, la 26 – 25 pentru noi. Pentru noi urmeaza o perioada foarte dificila, cu meciuri foarte grele, dar si cu deplasari lungi, a declarat antrenorul secund, Ovidiu Macarie.

A fost un meci strans. Dejul a jucat foarte bine, iar noi am resimtit inca oboseala din ultima perioada. Am reusit insa sa gestionam bine finalurile de seturi, datorita experientei si valorii noastre. Ultima minge a meciului a fost, intr-adevar, una discutabila, dar daca arbitrul de scaun a considerat ca ne revine noua acel punct, inseamna ca asa a fost, a precizat si libero-ul Rematului, Adrian Feher.

De cealalta parte, antrenorul principal al Dejului, Victor Lazar, a precizat ca partida de la Dej a fost una disputata, al carei nivel a fost mai ridicat decat al multor alte meciuri din Divizia A1, dar ca jucatorii sai nu au stiut sa gestioneze finalurile de seturi. A fost un meci echilibrat, daca aveam istetime mai multa in anumite momente, puteam castiga cu 3:0. Am condus in fiecare set, dar nu am gestionat cum trebuie acest avantaj. Am legat trei-patru greseli si l-am pierdut usor de fiecare data. Rematul are o experienta mult mai mare, iar acest jucator, Nagy, este foarte greu de oprit. A fost un meci peste nivelul multora din prima liga, pacat de cum s-a incheiat. Nu vreau sa comentez arbitrajul pentru ca mi-am exprimat o data parerea si am atras prea multa atentie asupra noastra. Felicit brigada, sa tot avem astfel de arbitraje.

Unirea Dej (antrenori Victor Lazar si Tiberiu Szilagyi): Dascalu, Tofan, Coasa, M. Gheorghita, Suson, Cristudor si Rus – libero. A mai jucat Pop.

Remat Zalau (antrenori Marius Sordyl si Ovidiu Macarie): Terzis, Nagy, Mihalcea, Massinatori, Maries, Sarikeisoglou si Feher – libero. A mai jucat Stoian.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »