Ferencvaros a iesit de pe teren la Cupa Zalaului

Magazin Salajean 5 decembrie 2011 0

Ferencvaros a iesit de pe teren la Cupa Zalaului

Finala mare a turneului de pregatire organizat vineri si sambata de Handbal Club Zalau s-a incheiat mai repede decat era de asteptat. Dezamagit de deciziile arbitrilor, in special din partea secunda, antrenorul echipei Ferencvaros Budapesta, Elek Gabor si-a scos echipa de pe teren in minutul 48, la scorul de 24 – 22. Jucatoarele maghiare au coborat in vestiar, insa la insistentele prefectului Alexandru Vegh au revenit pe teren dupa cateva minute, antrenorul ungur fiind chiar de acord cu reluarea jocului. Era insa prea tarziu, fiindca arbitrii fluierasera deja finalul meciului.

In primul meci al zilei de sambata s-au intalnit invinsele de vineri, DVCS Debrecen si ENKSE Bekescsabai, meci castigat de echipa din Debrecen cu scorul de 29 – 21.

In prima zi a turneului intitulat Cupa Zalaului, unul dintre cele mai puternice turnee organizate in ultimii ani in Romania, au avut loc partidele: ENKSE Bekescsabai – Ferencvaros Budapesta 17 – 34 si HC Zalau – DVCS Debrecen 30 – 23.

In cele doua dispute, managerul Gheorghe Tadici a folosit intreg lotul pe care l-a avut la dispozitie, exceptand portarii Mirela Nichita si Adina Muresan: Mihaela Cheta – Roxana Rob, Elena Badita, Florina Ciobanu, Mariana Cristoaica, Florina Turcas, Andrada Trif, Alina Czeczi, Crina Ailincai, Roxana Varga, Georgiana Ciuciulete, Andrada Pop, Valeria Bese, Daniela Molfea si Ana Maria Somoi.

Cea mai buna marcatoare in cele doua dispute a fost Andrada Trif, cu 11 reusite, urmata de Valeria Bese, cu zece goluri marcate.

Vrem sa precizam de la inceput ca nu avem nimic cu echipa din Zalau si ne cerem scuze inca o data pentru ce s-a intamplat. Urmeaza o perioada foarte importanta pentru noi si am considerat ca integritatea corporala a jucatoarelor nu a fost asigurata. La nivelul echipelor nu a fost nicio problema, dar arbitrajul nu a fost la nivelul cerintelor, iar in momentul in care am protestat, efectiv mi-au ras in fata, a explicat antrenorul Elek Gabor gestul facut in ultimul meci al turneului. Acesta insa a tinut sa mai afirme ca s-a simtit foarte bine la Zalau si va veni cu placere de fiecare data cand va mai fi invitat. A fost un turneu bine organizat, cu echipe puternice. Ne-am simtit foarte bine aici. Am avut parte de o ospitalitate deosebita din partea gazdelor si multumim pe aceasta cale echipei din Zalau. Cred ca vom veni cu placere si alta data la turnee, iar dansii sunt asteptati oricand la noi.

A fost un turneu reusit, lucru afirmat de toate cele trei echipe invitate. Sigur ca, in teren toti ne dorim sa castigam, iar ultimul joc cred ca s-a intrerupt in minutul 48 din cauza ca echipa din Ferencvaros are un program destul de dificil in continuare, pentru ca la ei se desfasoara in continuare si cupa si campionatul. Am inteles ca nu si-ar fi dorit ca disputa sa fie atat de “aprinsa”. Suntem insa doua echipe apropiate valoric. Ele au 4 – 5 jucatoare valoroase care fac parte si din echipa nationala, iar orgoliile lor au depasit la un moment dat limitele unui turneu de pregatire. Nu cred insa ca au fost decizii eronate doar de o parte, a precizat managerul Gheorghe Tadici.

La finalul turneului, toate cele patru echipe au primit cate o cupa si o diploma, iar organizatorii au acordat si cateva premii individuale.

HC Zalau va pleca in aceasta dimineata intr-un stagiu de pregatire de zece zile la Cheile Gradistei, in cantonament plecand toate cele 17 jucatoare pe care Tadici le are la dispozitie.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »