Feher si Borota, titulari in meciul cu Moldova

Magazin Salajean 12 mai 2010 0

Feher si Borota, titulari in meciul cu MoldovaNationala masculina de volei a Romaniei a pierdut in tie-break meciul sustinut duminica, la Chisinau, impotriva Moldovei

Tricolorii antrenati de Stelian Moculescu, Aurel Vlaicu si Mircea Dudas au sustinut duminica meciul din mansa tur contand pentru primul tur preliminar al Campionatului European din 2011, la Chisinau, impotriva Moldovei. Nationala din care au facut parte si cei trei jucatori ai Rematului, Dan Borota, Adrian Feher si Marius Ciortea, dar si antrenorul secund Aurel Vlaicu, care ocupa aceeasi functie si la lotul national, a pierdut cu scorul de 3 – 2. In sextetul de baza au fost introdusi si doi dintre cei dintre cei trei voleibalisti de la Remat, Borota si Feher, Ciortea fiind introdus pe parcursul meciului.

Primele doua seturi le-a revenit gazdelor, care s-au impus cu acelasi scor (25 – 19), dupa care, Romania a restabilit egalitatea la seturi (15- 25, 19 – 25) si a trimis meciul in tie-break. Din pacate, lipsa de concentrare a jucatorilor nostri a dus la pierderea setului decisiv si, totodata a meciului, moldovenii castigand cu scorul de 15 – 13. Returul este programat sambata, de la ora 17, la Buzau, tricolorii fiind nevoiti sa castige meciul la o diferenta mai mare decat au facut-o duminica moldovenii, pentru a accede in turul doi preliminar al Campionatului European. Daca voleibalistii romani vor trece de Moldova vor intalni in turul doi reprezentativele Italiei, Turciei si Belarusului.

Vor fi organizate doua turnee, in Turcia (21 – 23 mai) si Italia (28 – 30 mai), echipa clasata pe primul loc la final urmand sa se califice direct la Campionatul European. Formatia de pe pozitia secunda va evolua in recalificari. Zalauanul Adrian Gontariu si antrenorul Stelian Moculescu nu au putut fi prezenti la meci, cei doi devenind la finalul saptamanii trecute campioni ai Germaniei cu VfB Friedrichshafen.

Romania: Bartha – Chitigoi, Stancu, Began, Olteanu, Borota, Feher – libero. Au mai evoluat: Spinu, Voinea si Ciortea. Antrenori: Stelian Moculescu (principal), Aurel Vlaicu si Mircea Dudas (secunzi)

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »