Federaţia Română de Volei modifică sistemul competiţional

Marius Morar 6 martie 2013 1
Federaţia Română de Volei modifică sistemul competiţional

Conducerea Federaţiei Române de Volei a propus, la ultima şedinţă a Consiliului Director schimbarea modificarea sistemului de joc începând din sezonul următor. Sezonul regulat (tur-retur) nu va suferi modificări, schimbările urmând să aibă loc doar în prima parte a play-off-ului, respectiv a play-out-ului. Astfel, echipele clasate pe primele două locuri la finalul returului, nu vor evolua în prima fază a play-off-ului, urmând a se califica direct în faza semifinală. “Mi se pare normal să-i dăm Cezarului ce-i al Cezarului şi să le oferim posibilitatea echipelor clasate pe primele două locuri să joace direct în semifinale”, ne-a declarat Viorel Manole, secretarul general al Federaţiei Române.

La polul opus, formaţiile clasate pe locurile 11 şi 12 vor sta, şi ele, în prima fază a play-out-ului. “Până acum, echipele clasate pe locurile 7 şi 8 nu mai aveau nicio emoţie la finalul returului, fiindcă urmau să joace doar pentru stabilirea clasametului final. După noul sistem, există riscul să retrogradeze orice echipă situată pe unul din locurile 7 – 12”, a mai precizat Manole, care este aproape sigur că propunerea schimbării sistemului de joc va fi aprobată în următoarea şedinţă a Consiliului Director.
Conform noului sistem, în prima fază a play-off-ului se va juca după sistemul: 3 cu 6 şi 4 cu 5, iar în partea opusă a clasamentului, 7 cu 10 şi 8 cu 9.
Câştigătoarele din play-off vor întîlni, în semifinale, echipele clasate pe primele două locuri, în timp ce câştigătoarele din prima fază a play-out-ului vor scăpa de emoţiile retrogradării.

Comentarii

comments

Un Comentariu »

Comentariile venite din partea voastra cu privire la articolele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam de pe magazinsalajean.ro acele mesaje/comentarii/opinii licentioase (injurii, cuvinte obscene si atacul la persoana).

  1. Anonim 7 martie 2013 at 17:15 - Reply

    Oare ne vor mai ajuta pe noi schimbarile propuse ? :). BIne ar fi, dar ma tem ca la anul nici locul 3 nu ne va fi la indemana !

Lasa un Raspuns »