FC Zalău, zece achiziţii pentru sezonul viitor

Pauza de vară a adus schimbări majore în echipa FC Zalău, formaţie pregătită de antrenorii Călin Pop şi Cristian Oros. După ce s-a despărţit de o serie de jucători importanţi din diverse motive, conducerea clubului de la poalele Meseşului s-a văzut nevoită să umple golurile rămase libere pe posturile respective, astfle că a transferat nu mai puţin de zece fotbalişti în pauză dintre sezoane. Cei mai reprezentativi jucători aduşi la echipă sunt nigerienii Benjamin Koku (mojlocaş ofensiv) şi Ibrahim Jamilu (mijlocaş defensiv), preşedintele Ioan Morar spunând că ultimul este un jucător extrem de valoros. Cei doi fotbalişti de culoare au evoluat ultima dată la Progresul Pecica.

După despărţirea de portarul leton Edgars Portnojs, conducerea a căutat soluţii şi pentru al doilea post de portar, Florin Diaconu, care a trecut pe la Şcoala de Fotbal „Gică Popescu”, urmând să facă pereche cu zălăuan ul Cristian Man. Alţi trei fotbalişti au fost transferaţi sub formă de împrumut de la Olimpia Satu Mare, formaţie ce activează în Liga a II-a de fotbal: Adrian Sabău, Kinczel Ervin şi Bogdan Roghină. Dorin Vălimăreanu, ultima dată la Sporting Roşiorii de Vede, completează lista achiziţiilor, iar alături de acesta, FC Zalău a mai transferat doi jucători de la Rapid Jibou, Alexandru Turcu şi Mihai Brânduşe. Al nouălea jucător este Raul Stanciu, fotbalist ce a revenit la formaţia de la poalele Meseşului după ce a jucat în returul sezonului trecut la Şomii Pâncota. În curtea celor de la FC Zalău a ajuns şi Cristian Tăbârţă, jucător ce a terminat junioratul la CFR Cluj, iar ultima dată a evoluat la o formaţie din Chişinău.
„Echipa este mai valoroasă decât în sezonul trecut, dar mai aveam nevoie de câţiva jucători pentru a fi acoperiţi pe toate posturile. Sunt posturi unde nu avem înlocuitor în cazul unei accidentări. Jucători dispuşi să vină la echipă sunt, dar şi aşa am făcut eforturi mari pentru a-i aduce pe aceşti jucători”, ne-a declarat preşedintele Ioan Morar.
FC Zalău şi-a aflat luni adversara din prima etapă a noului sezon, care va începe vineri, 29 august. Formaţia zălăuană va evolua în deplasare, pe terenul nou-promovatei, CS Iernut. „Prima etapă arată bine pentru noi, fiindcă vom avea ca adversară o nou-promovată, însă, va trebui să abordă meciul cu maximă seriozitate pentru a debuta cu dreptul. Vor urma trei partide foarte grele, cu Gloria Progresul Bistriţa, FCM Baia Mare şi CS Sânmartin, astfel că va fi foarte important rezultatul din primul meci”, a mai precizat oficialul zălăuan.
Miercuri după-amiaza, FC Zalău va susţine un nou meci de verificare, în deplasare, în faţa echipei Unirea Tăşnad, formaţie ce evoluează în Liga a IV-a din Satu Mare.

Leave a Comment