FC Zalău, victorie la scor în amicalul cu FCMU Baia Mare

Deşi şi-a dorit să susţină un meci amical împotriva formaţiei din Liga I, Gloria Bistriţa, FC Zalău a jucat în cele din urmă, sâmbătă dimineaţa, pe teren propriu, împotriva celor de la FC Maramureş Universitar Baia Mare, echipă ce se situează pe primul loc în Liga a IV-a maramureşeană.
Având în vedere că după meci urma un alt eveniment fostbalistic, Memorialul „Vaida Andrei”, antrenorii celor două echipe au convenit ca o repriză să dureze doar 40 de minute. Rezultatul final a fost 8 – 2 în favoarea echipei FC Zalău, ambii antrenori rulând întreg lotul pe care l-au avut la dispoziţiie.
Scorul a fost deschis de oaspeţi, în minutul 20, prin Răzvan Ardelean, dar cinci minute mai târziu, fundaşul Zalăului, Cosmin Cosma, a restabilit egalitatea, cu puţin noroc, şutul acestuia de la aproximativ 20 de metri, fiind uşor deviat de un apărător băimărean, suficient însă cât să-i pună probleme portarului Lovas. Mijlocaşul Mihai Bode avea să ducă Zalăul în avantaj, în minutul 29, transformând o lovitură de pedeapsă. Până la finalul primei părţi, scorul a devenit 3 – 1 în favoarea celor de la FC Zalău, fundaşul Hotico trimiţându-şi balonul în propria poartă.
La scurt timp de la reluare, FCMU Baia Mare avea să marcheze al doilea gol, marcator fiind acelaşi Răzvan Ardelean. La scurt timp, cei doi antrenori au început să facă schimbări, iar acest lucru s-a văzut în jocul oaspeţilor, FC Zalău reuşind să mai marcheze de cinci ori până la finalul jocului.
Maior Istvan şi-a trecut şi el numele de două ori pe lista marcatorilor, în minutele 55 şi 63, ultimul gol fiind marcat din penalty. Dacă în partidele oficiale marchează extrem de rar, atacantul Andrei Teglaş a reuşit şi el o „dublă”, în minutele 70 şi 78. Introdus în partea a doua, juniorul Gabriel Ţiriac a reuşit să-şi treacă şi el numele pe lista marcatorilor.
Dacă etapa de vineri a fost una de pauză pentru FC Zalău, având în vedere că în Seria a V-a s-au înscris doar 13 echipe, în etapa viitoare, echipa pregătită de Paşca şi Oros va avea un examen destul de dificil de susţinut, în deplasare, cu Olimpia Satu Mare.
În amicalul de vineri, antrenorii Paşca şi Oros au început în următoarea formulă: Chiş – Cosma, Bulz, Negrean, Maior, Lung, Bode, Ionaşcu, Dumiter, Teglaş şi Trip. Au mai evoluat: Gudea, Cornaci, Sabou şi Ţiriac.
Pentru FCMU Baia Mare au evoluat: Lovas – Hotico, Mureşan, Lazăr, Szentlasuloi, Balmoş, Iaţu, Vanca, Ernst, Ardelean şi Moldovan. Au mai intrat: Mateiaş, Gherghel, Rodneaţă, Maşcovici şi Pop. Antrenor: Ioan Onciu.

Leave a Comment