FC Zalău, locul şase în loc de promovare

FC Zalău a pornit cu gânduri mari în returul Ligii a III-a de fotbal, conducerea clubului afirmând că intră în lupta pentru promovarea în eşalonul secund, cu toate că misiunea era una foarte dificilă pentru „alb-albaştrii”. După câteva etape scurse din partea a doua a sezonului, zălăuanii au ieşit din „eucaţia” promovării, iar oficialii sperau să termine campionatul măcar pe poziţia secundă. Însă, cu trei etape înainte de final, lucrurile arată destul de rău pentru „alb-albaştrii”, FC Zalău ocupând doar locul şase în Seria a V-a, după ce a cedat miercuri cu scorul de 0 – 1 pe terenul celor de la Unirea Jucu.
Fotbaliştii pregătiţi de Constantin Olariu şi Cristian Oros au avut o evoluţie ştearsă în prima repriză, când s-a şi marcat unicul gol al partidei. Alexandru Pop a fost cel care şi-a trecut numele pe lista marcatorilor, învingându-l pe portarul Băican printr-o lovitură de cap de la aproximativ şase metri.
Zălăuanii au încercat să obţină măcar un punct din partida de miercuri, iar în partea secundă au avut o evoluţie ceva mai bună. Cele mai mari ocazii le-au avut în finalul meciului, prin Daniel Celea şi Grigore Turda, primul trimiţând balonul pe lângă poartă din numai şase metri.
„A fost un joc anost în prima repriză, iar în partea a doua, băieţii şi-au mai revenit. Am avut câteva ocazii importante, chiar şi în minutele de prelungiri, dar nu am reuşit să marcăm. Per ansamblu, a fost un joc de vacanţă, aşa au lăsat impresia jucătorii, că abia aşteaptă să se termine campionatul”, a declarat preşedintele Ioan Morar.
Cu 45 de puncte acumulate, FC Zalău se situează pe poziţia a şasea în clasament cu trei etape înainte de final, iar vineri, în etapa a 28-a, va întâlni pe teren propriu echipa maramureşeană, Fotbal Comuna Recea.
FC Zalău: Claudiu Băican – Grigore Turda, Paul Mateciuc, Daniel Celea, Ionuţ Ţîrlea, Claudiu Bucur, Marius Hosu (min. 40, Radu Ungurianu), Gabriel Coţi, Raul Stanciu (min. 56, Lucian Todea) Beniamin Boka (min. 75, Sergiu Bercean) şi Cristian Tăbîrţă. Antrenori: Constantin Olariu (principal) şi Cristian Oros (secund)

Leave a Comment