FC Zalău, la penultima deplasare a sezonului

Sâmbătă, ora 18, Stadion „Cornel Oarza” din Iernut
CS Iernut – FC Zalău

FC Zalău va susţine sâmbătă, în deplasare, partida pe care ar fi trebuit să o joace săptămână trecută, la CS Iernut, din cadrul etapei a 23-a a Ligii a III-a de fotbal. Meciul a fost amânat după comunicatul emis de Federaţia Română de Fotbal, ca urmare a tragediei petrecute sâmbăta trecută, în Ştefan cel Mare, la partida dintre Dinamo Bucureşti şi Viitorul Constanţa, în timpul căreia şi-a pierdut viaţa camerunezul Patrick Ekeng.
Situaţia din clasament a echipei FC Zalău nu este deloc roză, formaţia de la poalele Meseşului ocupând locul 13 în Seria a V-a, practic ultima poziţie, având în vedere că Luceafărul Bălan, ocupanta locului 14, s-a retras din campionat. Cu doar patru victorii, cinci egaluri şi 13 înfrângeri, zălăuanii au 17 puncte acumulate în 22 de etape.
„Ştiţi şi dumneavoastră situaţia care a fost la club încă de la începutul sezonului, cu acele probleme financiare care sunt, în continuare, nerezolvate în totalitate. Primăria este alături de noi, dar există acele datorii către bugetul statului, pe care sperăm să le achităm în totalitate până la finalul anului. În acest an competiţional, mare lucrur nu mai putem face, ne batem acolo, la subsolul clasamentului, cu cei de la Odorheiul Secuiesc. Din vară, după terminarea sezonului, putem vorbi despre planuri mai îndrăzneţe. Acest sezon este compromis, dat fiind faptul că am avut acele probleme financiare încă de la începutul sezonului”, a explicat preşedintele Ioan Morar.
Şi antrenorul Constantin Olariu consideră că situaţia din clasament nu se mai poate îmbunătăţii prea mult până la finalul sezonului.
„Noi încercăm să facem o figură cât mai frumoasă la fiecare meci, iar la antrenamente se munceşte mult. Din păcate, avem jucători foarte tineri, iar mulţi dintre ei au încă acel trac al competiţiei. Nu au suficientă atitudine, iar experienţă, şi mai puţină”, a afirmat „principalul” Zalăului.
Meciul dintre CS Iernut şi FC Zalău este programat sâmbătă, la ora 18, pe Stadionul „Cornel Oarza”.
Vinerea trecută s-au disputat două partide din cadrul acestei etape: CS Oşorhei – Industria Galda 1 – 2 şi Sănătatea Cluj – Avântul Reghin 2 – 5. Fotbal Club Comuna Recea a câştigat la „masa verde” duelul cu Luceafărul Bălan.
Sâmbătă mai sunt programate duelurile: Csikszereda Miercurea Ciuc – Odorheiu Secuiesc, Luceafărul Oradea – Unirea Jucu şi CSM Sighetu Marmaţiei – Unirea Dej.

Leave a Comment