FC Zalău încheie printr-o victorie cel mai negru sezon din istorie

FC Zalău a susţinut vineri după-amiaza ultimul meci pe teren propriu din actualul sezon al Ligii a III-a de fotbal, câştigând cu scorul de 3 – 2 duelul cu formaţia bihoreană, CS Oşorhei. Primul sfert de oră a fost unul de tatonare, cu un plus pentru echipa zălăuană. În minutul 18, a avut loc prima fază notabilă. Ibrahim Jamilu a trimis o pasă în careu pentru atacantul Tăbârţă, care a fost faulat în suprafaţa de pedeapsă, iar centralul întâlnirii a indicat punctul cu var. Penalty-ul a fost executat şi transformat de căpitanul Zalăului, Raul Stanciu, în faţa căruia, portarul oaspeţilor nu a avut nicio şansă.
Zălăuanii s-au aflat doar cinci minute în avantaj, deoarece, formaţia oaspete a restabilit egalitatea în minutul 23, prin Florin David, care a reluat mingea cu capul în plasă, după o lovitură de la colţul terenului.
Cea mai mare ocazie a meciului a ratat-o jucătorul Zalăului, Louis Copilescu, acesta trimiţând balonul în transversala porţii adverse din numai cinci metri. Oaspeţii au trecut şi ei pe lângă al doilea gol până la pauză, Beniamin Boka şutând la mică distanţă de poarta apărată de Cristian Man.
Prima mare ocazie a celui de-al doilea mitan a aparţinut Zalăului, Cristian Tăbârţă trimiţând balonul în transversală în minutul 58.
Tabela a devenit 2 – 1 pentru gazde în minutul 70, marcator fiind Viorel Ionaşcu, care a finalizat cu gol o acţiune personală pe partea stângă. Acelaşi Ionaşcu a devenit servant un minut mai târziu, pasându-i excelent în faţa porţii nigerianului Ibrahim Jamilu, care a marcat, astfel, primul său gol în tricoul echipei FC Zalău.
Ultima reuşită a meciului le-a aparţinut, însă, bihorenilor, aceştia înscriind prin Mădălin Sălăgean, care l-a învins pe portarul Man cu un şut din interiorul careului.
„Ne bucurăm de această victorie, pentru că ne doream să încheiem acest retur fără înfrângere pe teren propriu. Am reuşit în premieră să şi marcăm trei goluri. Sigur că jocul nu a fost pe placul nostru în toate momentele, dar, am mai spus, avem un lot subţire, cu mulţi jucători fără experienţă la acest nivel. Am făcut multe greşeli personale şi în meciul de azi (vineri, n.r.), iar acest lucru nu se poate corecta decât în timp”, a afirmat antrenorul Zalăului, Constantin Olariu.
În etapa viitoare, ultima pentru FC Zalău, echipa de la poalele Meseşului va evolua pe terenul formaţiei Industria Galda, din judeţul Alba.
FC Zalău: Cristian Man – Sergiu Bercean (min. 89, Vlad Tohat), Tonko Robert, Ionuţ Blaga, Viorel Ionaşcu, Alberto Vălimăreanu (min. 81, Alexandru Pop), Ibrahim Jamilu, Louis Copilescu (min. 61, Alexandru Taloş), Raul Stanciu, Alexandru Flueraş (min. 68, Paul Gheţu) şi Cristian Tăbârţă. Antrenori: Constantin Olariu (principal) şi Cristian Oros (secund)

Leave a Comment