FC Zalău, evoluţie ştearsă în derby-ul cu Olimpia

FC Zalău – Olimpia Satu Mare 0 – 1 (0 – 0)

A marcat: Cristian Molnar (min. 63)

Pauza de trei săptămâni nu a fost de bun augur jucătorilor de la FC Zalău, care au pierdut la limită, 0 – 1 duelul de vineri, de pe teren propriu, cu Olimpia Satu Mare. Echipa zălăuană şi-a creat puţine ocazii de gol pe parcursul celor 90 de minute, cea mai clară aparţinându-i mijlocaşului Mihai Bode, în minutul 42. Acesta a fost la un pas de a-l surprinde pe portarul advers cu un şut puternic, din marginea careului, Şuta boxând cu greu balonul în corner.
Oaspeţii au fost însă mai periculoşi pe faza de atac, iar prima ocazie au irosit-o în minutul 30, portarul Claudiu Chiş a avut un reflex foarte bun la şutul lui Homorozan, din situţie de „unu la unu”.
Olimpia a deschis scorul în minutul 63, după o fază simplă, în care defensiva Zalăului a greşit copilăreşte. Micaş a primit o pasă pe flancul drept, a centrat în faţa porţii, iar Molnar a apărut foarte bine la finalizare şi a trimis cu latul în plasă, din numai patru metri.
Tot Olimpia a fost mai periculoasă şi după înscrierea golului. Cu un sfert de oră înaintea exiperări timpului regulamentar, Homorozan a fost la un pas de 2 – 0, însă a şutat defectuos din interiorul careului, deşi în faţă nu-l avea decât pe portarul Chiş.
FC Zalău rămâne cu 29 de puncte după rezultatul de vineri, în timp ce Olimpia Satu Mare urcă în fotoliul de lider şi demonstrează că se pot obţine performanţe şi într-un timp scurt, chiar dacă a revenit în Liga a III-a mai târziu decât a făcut-o echipa zălăuană.
FC Zalău: Chiş – Lung (min. 87, Anghel), Cozma, Bulz, Negrean (min. 80, Cornaci), Maior, Sabou, Bode, Ionaşcu, Ardelean (min. 75, Teglaş) şi Bălan. Antrenori: Marius Paşca şi Cristian Oros
Olimpia Satu Mare: Şuta – Glodean, Mureşan, Iuhas, Hanus, Molnar (min. 70, Dragoş), Villand, Micaş (min. 87, Boloş), Homorozan, Kinczel (min. 90+1, Sabău), Bujor (min. 80, Feier). Antrenori: Csik Tiberiu şi Ion Dragomir

Leave a Comment