FC Silvania se retrage din Liga a II-a!?

Magazin Salajean 5 ianuarie 2011 0

FC Silvania se retrage din Liga a II-a!?

Dupa un sezon si jumatate in care a evoluat pe a doua scena a fotbalului romanesc, FC Silvania Simleu Silvaniei se pare ca va pune punct in aceasta iarna aventurii din Liga a II-a

Apele par sa fie tot mai tulburi in orasul de la poalele Magurii, in ceea ce priveste echipa de fotbal FC Silvania Simleu Silvaniei. Situata pe ultima pozitie in clasament si ramasa fara o serie de jucatori titulari, echipa simleuana pare sa nu mai aiba solutii pentru returul campionatului. Desi presedintele Ioan Gurzau ne-a declarat in dese randuri ca echipa nu se va desfiinta in aceasta iarna, ci chiar va avea un parcurs mai bun in partea a doua a campionatului, lucrurile par a fi lamurite in ceea ce priveste viitorul Silvaniei.

Noi am alocat lunar 30.000 de lei, mai putin in luna decembrie, cand mi s-a spus clar ca echipa nu va mai continua si, in aceste conditii, am zis ca nu mai are rost sa aruncam niste bani publici. Eu am avut o discutie cu domnul Dumitru Ardelean si dansul mi-a spus ca nu se mai implica la echipa. Avand in vedere ca dansul este actionar majoritar, situatia este cat se poate de clara, a declarat primarul orasului Simleu Silvaniei, Septimiu Turcas, care a mai spus ca institutia pe care o reprezinta va sustine cluburile de copii si juniori. Poate peste cativa ani vom avea o echipa formata doar din jucatorii nostri, a mai afirmat edilul de sub Magura.

Principalul finantator, Dumitru Ardelean, nu a fost atat de direct, insa a lasat sa se inteleaga ca nu mai este atat de dispus sa investeasca in echipa. Ne-am gandit sa renuntam in prima faza, dar inca ramane de vazut ce vom face.

FC Silvania a promovat in Liga a II-a in vara anului 2009, invingand la turneul de baraj FC Caracal si CS Ineu.

S-a dorit mutarea echipei la Zalau

Aflata in imposibilitatea de a mai tine echipa in esalonul secund, conducerea echipei FC Silvania a luat in calcul si varianta unei colaborari cu FC Zalau. Echipa urma sa fie mutata la Zalau, dar sa evolueze sub aceeasi denumire, numele echipei putand fi schimbat abia la vara. Noi le-am facut o oferta concreta. In cateva zile schimbam actionariatul, iar la vara se putea schimba si denumirea echipei. Ne-am lovit insa de refuzul unor persoane din con-ducere. Acum mi-am dat seama ca, intr-adevar la Zalau nu se doreste mai mult de Liga a III-a, a precizat presedintele FC Sil-vania, Ioan Gurzau.

De cealalta parte, presedintele FC Zalau, Ioan Morar, ne-a precizat ca aceasta colaborare nu se poate realiza din mai multe motive. Trebuia ca Primaria Zalau sa renunte la FC Zalau si sa fie actionar la FC Silvania, ceea ce era imposibil. Daca era vorba de Consiliul Ju-detean era altceva. Degeaba facem noi actele la federatie daca nu avem bani sufi-cienti pentru retur. Plus ca ei au dat cei mai buni jucatori de la echipa, iar noua ne-ar fi lasat doar ce ramanea. Ne-au mai facut o astfel de oferta si in vara, iar pana la urma au decis sa continue singuri. Acum vad ca sunt in imposibilitatea de a mai continua si se gandesc cum sa gaseasca o modalitate din care sa poata beneficia. Plus ca au si o serie de datorii pe care trebuia sa le preluam noi, a afirmat presedintele Zalaului.

Nici antrenorul Marius Pasca nu agreeaza oferta venita de la Simleu Silvaniei, chiar daca este vorba de un esalon superior. Imi pare rau ca nu s-a realizat acest lucru in vara, pentru ca si atunci au fost astfel de discutii. In conditiile actuale, fara 5 – 6 jucatori de baza, era greu de indeplinit obiectivul. Era greu de realizat aceasta colaborare si din punct de vedere legal. Noi ne dorim promovarea, insa in conditii legale, nu asa, peste noapte. Trebuie insa sa avem o baza solida, a fost de parere tehhnicianul zalauan.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »