„Familia” Laminorul Zalău s-a reunit după 30 de ani de la promovarea în Divizia C

Momente emoţionante vineri după-amiaza, pe Stadionul Municipal „Gheorghe Guşet”, unde a avut loc o reîntâlnire a foştilor jucători, antrenori şi conducători ai clubului de fotbal Laminorul Zalău, formaţie ce a promovat în Divizia C în urmă cu exact 30 de ani.
„Echipa terminase pe primul loc în Seria a II-a ediţia 1986 – 1987 a campionatului judeţean şi am făcut acea fuziune cu Chimia Zalău. Am activat opt ani în Divizia C, cu rezultate bune şi foarte bune, apoi, după ce s-a schimbat sistemul competiţional, o perioadă de trei ani, am evoluat în Divizia B. De cel mai multe ori, ne-am clasat între primele patru locuri. Cred că de două ori am terminat pe locul opt şi o dată pe poziţia a şasea”, a declarat Ioan Gordan, cel care a ocupat funcţia de preşedinte al echipei de fotbal.
Fostul oficial al Laminorului şi-a adus aminte şi de câteva partide memorabile: „am avut un meci cu Someşul Satu Mare, cu a cărei conducere eram în relaţii foarte bune. Însă, ei au vrut să ne păcălească în acel meci, iar băieţii s-au mobilizat şi am câştigat cu 6 – 0 partida. Îmi mai aduc aminte de un meci interesant, cu echipa din Turda, pe terenul de la Unitatea Militară, iar terenul era plin cu noroi. Am câştigat cu 5 – 0 acel meci şi toate golurile le-am marcat din degajări, principalul marcator fiind Traian Bode”.
„Emoţiile nu pot fi stăpânite în astfel de momente. Cel mai mult mă bucur de faptul că am avut parte de jucători de excepţie. Nu ne-am făcut de ruşine, indiferent de adversarul pe care l-am avut. Mă bucur că am reuşit să ne revedem după atâţia ani. Îmi aduc aminte că a venit la un meci prim-secretarul Ion Traian Ştefănescu, a văzut în ce condiţii ne desfăşurăm activitatea, că nu aveam nici unde să facem un duş după antrenament şi, la sugestia dânsului, echipa s-a transferat la fabrica ţevi, unde am avut condiţii foarte bune şi înţelegere din partea conducerii, din care au făcut parte Doru Pop, Gheorghe Terheş, Victor Ardelean şi Ioan Gordan”, a precizat antrenorul principal, Dorin Barbu.
Peste 25 de persoane au răspuns „prezent” la reunirea echipei Laminorul Zalău, în frunte cu Doru Pop – preşedintele clubului Laminorul, în cadrul căruia existau şi alte secţii pe lângă cea de fotbal, Victor Ardelean – vicepreşedintele clubului, Ioan Gordan – preşedintele secţiei de fotbal, Dorin Barbu – antrenor principal, Dumitru Tămăşan – antrenor secund, medicul Vasile Ţicală şi maseurul Ioan Mureşan.
Lotul de jucători prezent la reunire a fost alcătuit din: Dorin Gheţe, Gheorghe Macarie, Călin Pop – Mate Gyula, Dănuţ Ciulean, Emil Terheş, Florin Pop, Florin Opre, Gavril Bîrjac, Dan Mureşan, Szoke Lorand, Dorin Hicea, Marius Mialău, Emil bode, Nicolae Chiş-Ciure, Marius Iusco, Paul Gerogescu, Grigore Pop, Daniel Sabou, Ioan Csalanos, Traian Bode, Teodor Cenan, Augustin Varga şi Mircea Bodea.
Jucătorii prezenţi la întâlnire s-au împărţit în două echipe pentru disputarea unui meci compus din două reprize a câte 20 de minute, după care, au depănat amintiri la localul administrat de fostul preşedinte, Ioan Gordan.

One Thought to “„Familia” Laminorul Zalău s-a reunit după 30 de ani de la promovarea în Divizia C”

  1. Anonim

    Felicitari la aniversare. e bine ca mai sunt si persoane cu coloana vertebrala careisi aduc a minte ca pe acele vremuri se facea si lucruri bune. Eu completez ca pe acele vremuri se faceau mai multe lucruri bune decat rele !

Leave a Comment