Exclusiv: Gheorghe Tadici a transferat şase jucătoare de la lotul naţional de tineret

„Cineva mai trebuie să şi crească jucătoare în România”, este o vorbă veche a profesorului Gheorghe Tadici, care a decis să aplice aceeaşi metodă şi în această vară, transferând nu mai puţin de şase handbaliste de la lotul naţional de tineret.

Handbal Club Zalău se află începând de joi în cantonament la Cheile Grădiştei, iar sâmbătă seara au ajuns în stagiul de pregătire şi cele şase jucătoare transferate în această vară: Cristina Lung (portar), Alexandra Pricop (inter stânga), Andreea Mihart (extremă stânga), Teodora Popescu (pivot), Bianca Berbece (inter dreapta) şi Alexandra Severin (centru).

Toate cele şase jucătoare au fost convocate la lotul naţional în vara acestui an pentru acţiunile de pregătire a Campionatului Mondial din Ungaria, iar o parte s-au aflat şi în lotul care a evoluat la turneul final.

„Nu bag în seamă cârcotaşii de ocazie, care fac caz de faptul că jucătoare de la lotul naţional de tineret au fost transferate la Zalău. Trebuie să mai şi creştem jucătoare dacă vrem să îmbunătăţim calitatea handbalului românesc. La ce invazie de jucătoare străine avem, lucrurile nu se îndreaptă de mult timp în direcţia bună. După turneul final din Ungaria, am constatat cu toţii că este o mare discrepanţă între naţionala ţării noastre şi echipele nordice. Lucrurile nu pot continua în felul acesta la infinit. Trebuie băgate în seamă şi jucătoarele din România”, a declarat Gheorghe Tadici.

Din lotul care se pregăteşte la Cheile Grădiştei lipseşte doar portarul Adina Sabău.

„Ea este, în continuare, incertă. Nu s-a refăcut complet şi nu ar fi rezistat efortului din cantonament, zilnic cu câte două antrenamente”, a explicat managerul zălăuan.

Stagiul de pregătire se va încheia în 31 iulie, cu un turneu de verificare ce va avea loc la Cheile Grădiştei şi la care vor mai participa: SCM Craiova, Dunărea Brăila şi SCM Gloria Buzău.

În perioada 9 – 11 august, HC Zalău va participa la un turneu la Craiova, iar în 18 – 20 august va urma o altă competiţie de verificare la Râmnicu Vâlcea. Turneul de la Zalău este programat în perioada 23 – 25 august, iar până la începerea noului sezon, Gheorghe Tadici ia în calcul disputarea a două meciuri amicale şi cu lotul naţional de junioare.

 

Leave a Comment