Euro Glia Nuşfalău şi Cipricom Zalău, la Cupa României

Magazin Salajean 24 iunie 2011 0

Euro Glia Nuşfalău şi Cipricom Zalău, la Cupa României

Euroglia a câştigat dreptul de participare după ce a devenit finalista fazei judeţene a Cupei României, în timp ce Cipricom a fost calificată din oficiu, fiind câştigătoarea ediţiei de anul trecut, desfăşurată la Zalău

Fotbalul românesc a intrat în vacanţă săptămâna trecută, odată cu încheierea meciurilor de baraj, lăsând loc minifotbalului, sport ce prezintă tot mai mult interes în ultima perioadă.

La finalul unui an competiţional, în care au evoluat peste 25.000 de jucători legitimaţi la peste 1.000 de echipe care activează în 36 de campionate de pe tot cuprinsul ţării, Federaţia de Minifotbal din România (FMR) programează faza finală a Cupei României, precum şi Turneul Naţional de Minifotbal.

Prima competiţie este programată chiar în acest weekend, la Sibiu, fiind angrenate 28 de echipe. Printre acestea se vor afla şi două echipe din Sălaj, campioana de anul trecut, Cipricom Zalău, care a fost calificată direct, şi Euroglia Nuşfalău, finalista fazei judeţene a Cupei României.

Cele 28 de echipe participante la Cupa României vor fi împărţite în şapte grupe a câte patru echipe, în etapa superioară calificându-se ocupantele primelor două poziţii în clasamentele grupelor, precum şi primele două echipe ocupante ale locului trei, cel mai bine clasate.

Cele 28 de echipe participante la competiţia de la Sibiu sunt: Cipricom Zalău (câştigătoarea de anul trecut, care reprezintă unul dintre cele mai puternice centre din ţară), RMC 24 Alba-Iulia, FC Coriolan Bacău, Klinker Braşov, Calia Press Bucureşti, Dream Mob Buzău, AS Secpral Cluj-Napoca, Magnolia Craiova, Alfa Team Cristur Deva, IPA Jandarmii Focşani, Ancora Galaţi, Phoenix Hunedoara, Nera Computers Iaşi, Săgeţile Albastre Otopeni, Dracii Roşii Mediaş, CS Dinamo Severin, Fenix Play Piatra Neamţ, Inter Oradea, Unirea Teleajen Ploieşti, Ambient Roman, Power Satu Mare, BarceRoma Sibiu, Univers 2000 Sibiu, Adistal Suceava, Euro Glia Nuşfalău, Steaua Micro 11 Târgovişte, Vlad Centrum Târnăveni şi AS WMT Giroc Timişoara. După cum se poate observa, este vorba despre formaţii care reprezintă judeţe din întreaga ţară, un lucru care spune mult despre succesul pe care îl are minifotbalul în România, ca un sport care sparge bariere şi construieşte adevărate poduri de prietenie între toţi < minifotbaliştii >, indiferent din ce colţ al ţării ar veni, a declarat preşedintele FMR, Răzvan Burleanu.

Ioan Onicaş, care este vicepreşedintele FMR, speră ca echipele sălăjene să facă o figură frumoasă şi în acest an. Rezultatele au fost excelente anul trecut, când Cipricom Zalău şi Euroglia Nuşfalău au jucat finala Cupei României organizată la Zalău. Sperăm ca şi în acest an, cel puţin una dintre ele să urce pe podium la final, pentru a continua seria rezultatelor foarte bune ale minifotbalului sălăjean atât pe plan naţional, cât şi internaţional, Sălajul având anul trecut patru jucători în selecţionata României care a câştigat la Bratislava primul turneu european de minifotbal, a declarat fostul arbitru zălăuan, care va fi prezent la Cupa României de la Sibiu.

În afară de cele două echipe, judeţul nostru va fi reprezentat la Sibiu şi de trei arbitri: Nicolae Chiş Ciure, Gheorghe Ciule (ambii fiind prezenţi pentru a patra oară la turnee naţionale) şi Goie Robert, care este la a treia selecţie.

Federaţia de Minifotbal din România este prezentă în 32 de judeţe din ţară, în această toamnă alte şapte judeţe noi adăugându-se pe harta minifotbalului din România. Pentru 2012 Federaţia îşi propune să angreneze cât mai multe judeţe din ţară în această competiţie naţională de minifotbal care se bucură şi de sprijinul fostului căpitan al echipei naţionale, Cristi Chivu.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »