Este oficial: Fotbal Club Zalău şi Volei Club Zalău rămân fără susținere financiară din partea Primăriei

Cum era de așteptat, din cauză că nu şi-au îndeplinit obiectivele stabilite la începutul sezonului competiţional 2015 – 2016, Fotbal Club Zalău şi Volei Club Zalău nu vor mai beneficia în sezonul viitor de susţinere financiară din partea Primăriei Zalău. Mai mult de atât, potrivit contractelor de finanțare încheiate cu municipaliatea, ambele cluburi sunt obligate să restituie suma de 33.675 de lei, inclusiv majorări și penalități, calculate până în data de 31 iulie, precum și suma de 7.300 de lei, inclusiv majorări, calculate până în aceeași dată, cu titlu de prejudiciu pentru încălcarea obligațiilor contractuale. Aceasta este decizia consilierilor municipali, care au decis în unanimitate, vineri, să renunțe la a mai susține financiar cluburile amintite.

“Întrucât Curtea de Conturi a constatat și, evident, ne-a convins și pe noi că asta-i realitatea, și anume că, în anul 2015-2016, cluburile nu și-a îndeplinit obiectivele, în acest an, proiectul pe care ni l-a prezentat pentru sesiunea de evaluare și selecție, este neeligibil. Acesta este adevărul. Celelalte speculații, pe care le-am văzut prin presă, că ar fi o problemă de ordin politic sau de altă natură, sunt efectiv minciuni. Intenția noastră a fost să susținem echipele, fapt confirmat în proiectul de buget pe acest an, unde în loc de 7 miliarde de lei am prevăzut bani mai mulți, și anume 11 miliarde”, a declarat primarul Ionel Ciunt, vineri, la ședința de Consiliu Local.

Pe de altă parte, într-un interviu oferit ziarului nostru în urmă cu câteva zile, preşedintele FC Zalău, Ioan Morar, se arată indignat de situația dată: “Este strigător la cer ce se întâmplă. Am împresia că anumiţi oameni sunt mult mai satisfăcuţi atunci când distrug ceva, decât în momentul în care fac un lucru benefic pentru comunitatea în care trăiesc. Motivul nerealizării obiectivului este “praf în ochi”, fiindcă cei de la Curtea de Conturi nu intră în astfel de detalii. Mi-e greu să cred că reprezentanţii Curţii de Conturi vor să “omoare” fotbalul din municipiu. Sau, dacă tot vrem să fim atât de corecţi, anul trecut de ce s-a aprobat proiectul de finanţare, pentru că problema despre care discutăm este din urmă cu două sezoane? Nu ţin cu dinţii de acest club, îl donez Primăriei, dar nu este posibil să distrugem un club de Liga a III-a, iar cei care au greşit să nu plătească. Lucrurile nu vor rămâne aşa, fiindcă sunt dispus să ajung chiar în instanţă dacă va fi cazul. Am cheltuit mulţi bani în toţi aceşti ani, iar datoriile pe care le-a avut clubul la ANAF în acel sezon în care se spune că nu ne-am îndeplinit obiectivul, le-am plătit eu, nu Primăria”.

18 Thoughts to “Este oficial: Fotbal Club Zalău şi Volei Club Zalău rămân fără susținere financiară din partea Primăriei”

  1. Anonim

    Toti cei care au votat sunt niste nenorociti.Avem echjpa de volei campioana a Romaniei si retragem sprijinul ptr.ca acum un an nu si-au indeplinit obiectivul.Ce facem cu copii care fac sport?Care vor fi modelele lor?Cred ca nu va ajung banii de salarii la primarie si ati taiat de la sport.Rusine dl.primar si domnilor consilieri!Puteam sa avem o echipa de locul 6-7 si sa folosim jucatorii salajeni si antrenori din Salaj.Cu asemenea oameni sa nu credeti ca voi cetatenii Salajului o sa fitii bine.Toti cei care conduc Salajul sunt mincinosi,toti.SPER CA POLITICIENII CARE NU-SI INDEPLINESC PROGRAMUL DE LA ALEGERI PRIN CARE AU FOST VOTATI SA-SI DEA DEMISIA.

    1. Anonim

      In articol este vorba despre Volei Club Zalau nu despre campioana Romaniei Volei Municipal Zalau. Volei Club Zalau este alta echipa si evolueaza in alta liga.

  2. Chis

    Si ce va finanta Primaria Zalau,din moment ce nici noua infiintata Sporting nu poate activa in liga a IV a,comform hotararii AJF ?Sunt totusi cativa juniori la FC Zalau crescuti de acest club,unii chiar au 10-11 ani la acesta nu.Au pierdut timpul facand sport la acest club,cu sacrificii atat din partea lor cat si din partea parintilor.Au reprezentat Zalaul totusi,in competitii si nu pe Morar sau Nazareth.Trebuie sa existe o solutie favorabila ambelor parti,pana nu este prea tarziu, lasand ambitiile personale si cele politice la o parte.Nu cunosc detaliile acestei situatii dar prea s-au facut o gramada de piruete pe aceasta tema ,ceea ce duce spre concluzii mult sub asteptarile iubitorilor de sport din Zalau.

  3. Anonim

    Este foarte bine ca au votat in unanimitate maririle de salarii la toti cei din primarie.Sunt membrii de comisii care habar nu au ce voteaza.Sportul trebuie sa moara daca asa doresc alesii.

  4. Anonim

    Foarte bine a facut ciuntu, Zalaul la cate de handicapat, nu isi permite sa finanteze asemenea activitati. Sungurul bulevard din judet arata ca dupa razboi, trebuie reparat si aduce companii unde sa lucreze zalauanii. E vai si amar de orasul asta!!!

  5. Anonim

    28 iulie 19:45 -echipa de volei isi merita soarta dupa blatul din Bosnia.Ma doare-n pix ca e campioana tarii daca pe plan international nu are rezultate notabile .Si cum spunea 23:12 sunt multe lucruri utile de facut in orasul asta de care sa beneficiem toti zalauanii.N-au decat cei de la volei sa-si gaseasca sponsori . La fel si cei de la fotbal.

    1. Anonim

      In articol este vorba despre Volei Club Zalau nu despre campioana Romaniei Volei Municipal Zalau. Volei Club Zalau este alta echipa si evolueaza in alta liga.

    2. Chis

      Ar fi de preferar a se comunica de catre cei din departamentul de informare a cetatenilor contribuabili la bugetul Primariei Zalau,lunar cel putin ,prin comunicate oficiale si nu trecute prin gandirea mai mult sau mai putin influentata a cotidienelor salajene,asupra alocarii sumelor din acest buget,proiectele finantate,starea lor de executie,etc.Totusi sunt bani publici,ca doar nu duce nimeni din angajati bani de acasa.Sau macar consilierii locali sa ne informeze asupra acestor aspecte.Se cere prea mult?Habar nu avem de ce se intampla prin oras,decat ce citesti prin presa si acele informatii fiind trunchiate si/sau scrise partinitor ori cu rea vointa in functie de cotidian.Nu vad de ce nu se pot tranite live acele sedinte de consiliu local? Succes

  6. Anonim

    cititi cu atentie articolul si nu faceti confuzii intre echipe! chiar si asa, adevarul e la.mijloc dar nici nu mi se pare corect ca avarii de la primarie sa ceara banii inapoi!

  7. Anonim

    Păcat că au lăsat echipa de fotbal deoparte asta e daca ei au dorit să nu fie fotbal in Zalău nu mai este

  8. Florin

    Rusine primariei si primarului Ciunt, RUSINE Curti de conturi daca este adevarat ca ei au interzis finantarea in continuuare pentru un motiv pueril de loc obtinut . In ce conditii ??? Rusine tutror celor implicatai ca dupa noua ani au distrus in 2 minute tot ce au construit alti in fotbal . RUSINE zalauanilor ca nu iayu atitudine la abuzurile politicienilor de mucava din consiliul local , pe banii lor ! RUSINE AUTORITATI LOCALE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  9. Anonim

    DNA sa vina sa va ia!

  10. Gz

    Fotbal de liga a patra sau a treia să nu finanţăm, pentru ce, pentru 50 de spectatori, să fim serioşi e o aberaţie, când ajung în liga doi, atunci da. Fă ceva performanţă să primeşti susţinere gigi de Zalău.

  11. RUSINE cat China celor care au decis desfiintarea echipei de liga a treia in favoarea noi echipe a PSD asa numita Sporting& fiul lui Popsenatorul PSD si oportunistul de serviciu Demle. RUSINE SA VA FIE NEMERNICILOR !!!!!!!

  12. X

    Praf in ochii nostril din partea luiCiunt!!!!El ne minte ,nu cei care au declarant ca totul e un joc politic.Acest Doru Matei,cine credeti ca este ?Este ruda senatorului Pop GHeorghe!!!Asadar Ciunt baci<mai taci din gura si macar nu minti!!!Celalalt lingau Alin Demle oare de ce o plecat de la FC Zalau ca doar se batea cu pumnu in piept ca e membru fondator,acum nu mai e sau nu stie ce inseamna?dar a plecat pentru ca nu a putut pune mana pe nici un leu!!!! Asa ca sa le fie rusine tuturorcelor care au pus la cale aceasta marsavie,binenteles daca stiu ce e rusinea!

  13. Anonim

    DE ACORD CU 18.12 CA LUNAR AR TREBUI AFISAT LA LOC VIZIBIL LA INTRAREA IN PRIMARIE MODUL IN CARE AU FOST CHELTUITI BANII CONTRIBUABILULUI. MACAR PE PRINCIPALELE CAPITOLE BUGETARE. CE ZICETI D-LE CIUNT.PARCA ASA ATI PROMIS.

  14. Anonim

    mare mizerie in sport.
    daca ai culoare politica favorabila conducatorilor institutiilor publice ai bani daca nu ,pierzi.
    imi doresc sa vad un sef de institutie ca mai intreaba si cetatenii(poate printr-un referendum sau sondaj) ce vrea comunitatea .
    atunci nu cred ca curtea de conturi mai poate spune ceva(ca e bine sau nu).
    aud ca sunt putini oameni pe stadion sau in salile de sport ,dar daca tot platim din bani publici cluburile(din taxele si impozitele noastre) nu ar fi logic sa intram gratuit?,am avut o discutie acum 5-6 ani cu diferite persoane din conducerea echipelor de volei Dinamo,Dej,Constanta etc si mi-au spus ca doar la zalau se plateste bilet,si ca atare cind joaca cu zalaul pun si ei bilete doar pt zalauani.Am potit si eu asa la DEJ

  15. zalaucu

    apropo,de unde sa dea banii inapoi??/eventual sa aduca echipamentul si mingile inapoi sa le poarte in loc de uniforma angajatii primariei,nu???!!!

Leave a Comment