Elevi din trei judeţe vin să joace baschet la Zalău

Baza sportivă din incinta Liceul Teoretic „Gheorghe Şincai” Zalău şi în sala de sport a Colegiului Tehnic „Alesandru Papiu Ilarian” vor găzdui vineri şi sâmbătă „Cupa Prieteniei” la baschet, eveniment organizat de Clubul 2B Sports Zalău

Clubul Sportiv 2B Sports organizează la finalul acestei săptămâni o nouă competiţie de baschet rezervată copiilor şi juniorilor. Evenimentul se intitulează „Cupa Prietenie” şi vor participa echipe din patru judeţe. Pe lângă clubul condus de Banto Roland, vor mai fi prezente BC Eko Sighetu Marmaţiei, BC Olimpic Baia Mare, CS Adep Satu Mare şi BC Heroes Cluj-Napoca.
Evenimentul este programat vineri şi sâmbătă, la baza sportivă din incinta Liceului Teoretic „Gheorghe Şincai” Zalău şi în sala de sport a Colegiului Tehnic „Alesandru Papiu Ilarian”. Competiţia se va desfăşura la trei categorii: babybaschet băieţi, minibaschet fete şi minibaschet băieţi.
„Din studiile întreprinse de colaboratorii noştri, doar opt la sută dintre români practică sport în mod regulat, iar 49 la sută nu practică sport niciodată. În acest sens, Clubul 2B Sports îşi propune realizarea unor competiţii de baschet, astfel încât să le oferim copiilor o alternativă de a practica baschetul într-un mod regulat. Scopul pe termen mediu şi lung este de a dezvolta o sănătate şi o educaţie mai bună copiilor şi elevilor, de a relansa şi promova tinerele talente pentru a face sport de performanţă”, se arată într-un comunicat emis de clubul 2B Sports Zalău.
Ultimul eveniment organizat de clubul zălăuan a avut loc în toamna anului trecut, „Zilele Baschetului Zălăuan”, la care au fost invitaţi speciali Flavius Lăpuşte, unul dintre cei mai mari jucători pe care i-a avut baschetul românesc şi zălăuanul Georghe Trif, stabilit în Târgu Mureş, care este selecţionerul Under 18 a României.

Leave a Comment