Echipament nou pentru arbitrii din Salaj

Magazin Salajean 27 februarie 2008 0

Echipament nou pentru arbitrii din SalajIncepand din luna martie, toti arbitrii din Salaj care oficiaza in Liga a IV-a si a V-a vor beneficia de un echipament nou de culoare neagra. Un aport destul de mare in achizitionarea acestui echipament il are Asociatia Judeteana de Fotbal Salaj, care va suporta cheltuielile pentru toate tricourile, arbitrii urmand sa-si plateasca doar sorturile si jambierele. Am discutat cu mai multe firme si urmeaza ca in zilele urmatoare sa primim cate o oferta de pret de la fiecare. Pana joi, fiecare arbitru va trebui sa-si dea masurile la echipament si speram ca in doua sau in trei saptamani sa avem echipamentul. In orice meci de fotbal conteaza foarte mult si tinuta arbitrului, si de aceea am vrut ca si la nivel de judet sa aiba toti arbitrii acelasi model de echipament, a afirmat Ioan Onicas.

Tot din acest retur, toti arbitrii salajeni, dar si delegatii echipelor, vor putea viziona la sedintele saptamanale si casete cu faze sau chiar meciuri intregi din Liga a IV-a si a V-a. Comisia Judeteana de Arbitri a beneficiat de un LCD si un DVD care se afla la sediul AJF si pe care vor putea fi vizionate toate imaginile necesare pentru instruirea arbitrilor din judet. Duminica a avut loc intrunirea lotului judetean de arbitri, in vederea efectuarii testelor teoretice si fizice pentru returul campionatului care va incepe la sfarsitul acestei saptamani. In cadrul intalnirii de duminica au fost premiati cei mai buni arbitri salajeni de anul trecut. Astfel, cei mai buni arbitri in 2007 au fost Ciprian Demian, Vasile Rodina si Robert Goie, in timp ce la arbitrii asistenti au fost nominalizati Fabian Rus, Romulus Rat si Vlad Andrei Filip. Atat pentru arbitri, cat si pentru arbitrii asistenti au fost acordate si cate doua mentiuni, cei premiati fiind Dan Tarba, Razvan Tamasan, Medan Cozac si Sergiu Ciule.

A avut loc si un moment festiv, in care si-au anuntat retragerea din arbitraj Nicolae Chis Ciure si Mihai Lucaciu. Celor doi le-au fost inmanate diplome si plachete din partea Comisiei Centrale a Arbitrilor, cupe si diplome din partea CJA si cate o minge din partea arbitrului Ioan Onicas. In 2007, CJA a pierdut trei abritri, odata cu retragerea din activitate a arbitrilor Nicolae Chis Ciure si Mihai Lucaciu si plecarea la Bacau a lui Horia Abrudan. Lotul divizionar ar putea fi insa completat in acest an cu alti doi arbitri, Ciprian Demian si Fabian Rus, acestia fiind prezenti saptamana trecuta la intrunirea arbitrilor din loturile B si C. La finalul lunii martie va incepe la AJF un nou curs de arbitri, la finalul caruia, cei care vor promova examenul vor deveni arbitri stagiari.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »