Echipa de oina a Scolii Generale din Dragu, locul sapte la faza nationala

Magazin Salajean 23 mai 2007 0

La finele saptamanii trecute a avut loc la Baia Mare o competitie de oina, in Cadrul Olimpiadei Nationale a Sportului Scolar, la care au participat 17 scoli generale, printre care si Scoala Generala din Dragu. Elevii pregatiti de profesorul Dan Aluas au obtinut 4 victorii si trei infrangeri, clasandu-se la final pe locul sapte. Ionut Gog, elev in clasa a treia la Scoala Generala din Dragu, a primit la final premiul pentru cel mai tanar jucator. Locul I a fost ocupat de Scoala Generala din Coruia. In urma cu mai putin de o luna, la Dragu a fost organizata editia a doua a Cupei Dragos Voda, la care au participat echipele de seniori si juniori din Dragu si cele din Coruia, judetul Maramures. Meciurile care au avut loc au fost impartite pe doua sectiuni: juniori si seniori (tur – retur). La final, premiile au fost impartite in mod egal locul I, la seniori si cupa fiind castigate de echipa Vionta Coruia, in timp ce la juniori, locul I si cupa au revenit echipei Speranta a Scolii Generale Dragu. La acest eveniment a fost prezent si directorul Directiei Judetene pentru Sport Salaj, Nicu Lapusan.

De 35 de ani se joaca oina in Dragu

Dupa ce s-a reintors ca profesor de pe bancile Scolii Normale din Cluj, invatatorul Simion Colceriu a pus in anul 1947 bazele oinei in Voivodeni, iar un an mai tarziu a participat cu echipa scolii la primele competitii. In 1951 a castigat prima cupa la Cluj, Cupa Satelor, care se mai poate admira si azi in panoplia trofeelor de la de la Scoala cu clasele I-IV din Voivodeni. Un alt fiu al satului, Ioan Aluas, a indragit oina si a continuat-o, avand mari succese in anii 1970 cu echipa Zorile Voivodeni. Venit in Voivodeni ca profesor de sport, Teodor Zah a preluat echipa Zorile Viovodeni pana in anul 1972, cand s-a transferat la Dragu. Aici s-au format noi generatii de jucatori, iar noua echipa s-a numit Drum Nou Dragu. In perioada anilor @Cupa Simleului a fost dominata de gazde

Sala de sport a Grupului Scolar Ioan Ossian din Simleul Silvaniei a fost, la finalul saptamanii trecute, gazda editiei a IX-a a Cupei Simleului la karate Shotokan. Peste 130 de sportivi, din judetele Satu Mare, Maramures, Bihor si Salaj, s-au intrecut in probe de kata individual si pe echipe si kumite individual. La deschiderea competitiei a participat si Primarul orasului Simleu Silvaniei, Septimiu Turcas, care i-a felicitat pe sportivii simleuani pentru rezultatele obtinute la competitiile anterioare, urandu-le mult succes la editia din acest an a Cupei Simleului. Judetul nostru a fost reprezentat de 35 de sportivi de la CS Omega si Cercul de Karate al Clubului Copiilor din Simleu Silvaniei, care au participat la toate probele de concurs. La kata individual, simleuanii au obtinut urmatoarele rezultate: locul I – Jozsa Iasmina, Manuela Barbu, Hodosan Richard si Vlad Crisa; locul II – Aida Pop, Andrada Man si Kun Adrian; locul III – Iulia Gal, Andreea Zaharia, Ciprian Rad, Eduard Man, Nicolae Rad si Vlad Mosincat. La kata echipe, formatia alcatuita din Andrada Man, Iulia Gal si Balla Bernadett, multiple campioane, au ocupat detasat locul intai. In proba de kumite s-au obtinut opt locuri intai, 13 locuri doi si 21 de locuri trei. Toti au uvut o comportare buna la aceasta proba, insa in mod deosebit s-au remarcat urmatorii sportivi: Aida Pop, Balla Bernadett, Andrada Man, Iulia Gal, Molnar Nida, Manuela Barbu, Balla Viktoria, Balla Stefania, Eduard Man, Ciprian Rad, Ionut Misi, Nicolae Rad, Roland Barnutiu, Adrian Ciordas, Vlad Mosincat si Vlad Crisan. CS Omega si Clubul Copiilor din Simleu Silvaniei, in calitate de organizatori, au premiat la final toti sportivii cu medalii, cupe si diplome. 80 – @90 a dominat competitiile de oina din Salaj si Nord-Vestul Transilvaniei, ajungand deseori in finalele nationale de juniori si seniori. Din 2003, dupa o pauza de 10 ani, s-a reluat traditia participarii Scolii Generale Dragu la competitiile sportive rezervate elevilor si juniorilor. Astfel, in 2003, 2004, 2005 si 2006 echipa scolii din Dragu a participat la faza nationala a Olimpiadei Sportului Scolar.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »