După volei: Conducerea PSD Sălaj distruge și fotbalul sălăjean

 

După ce a îngenuncheat echipa de volei municipală, conducerea PSD Sălaj riscă să distrugă și singura echipă de fotbal din județ care activează în Liga a III-a, și anume SCM Zalău. Să nu uitam că actuala echipă municipală joacă in liga a III-a datorită performanței fostei echipe de la Mirșid.

       Din interese aparent onorabile, fosta echipă de la Mirșid sau ce a mai rămas din ea, cooptată fiind de Clubul Sportiv Municipal (SCM) Zalău, a fost pusă de conducerea PSD Sălaj sub managementul unor personaje din cadrul partidului. Doar că implicarea politică pesedistă s-a dovedit a fi un adevărat fiasco, întrucât în doar câteva luni de la începerea campionatului, echipa SCM Zalău a ajuns în pragul retrogradării.
Totul a pornit din vara anului 2019, când echipa Unirea Mirșid, antrenată de Marius Cozma și promovată în Liga a III-a, a fost preluată de Primăria Municipiului Zalău printr-o strategie bine pusă la punct de conducerea PSD Sălaj, împreună cu alte persoane cu putere de decizie politică de la nivelul municipiului.

Toate aceste “jocuri” au fost realizate prin promisiunile unui proiect sportiv local – “Fotbal pentru sălăjeni”, menit să promoveze tinerii fotbalisti talentați din Sălaj la echipa municipală.

Doar că, ceea ce s-a anunțat a fi un proiect de promovare a tinerelor talente din județ, sub conducerea PSD Sălaj,  s-a transformat într-o afacere administrată de un grup restrâns de persoane, în interes personal și/sau de partid, având la bază un buget considerabil alocat din bani publici. Este vorba de peste 1 milion de lei, bani care în bună parte au ajuns să fie administrați de oameni fara experiență si fară să impună anumite criterii de performanță sportivă.

Retrogradare de peste 1 milion de lei

De fapt, finanțarea echipei condusă de cei din PSD Sălaj ridică mari semne de întrebare asupra unor interese ascunse. Mai exact, nu se explică faptul că echipa din Mirșid a reușit performanțe deosebite, calificându-se în Liga a III-a cu un buget de doar 40.000 de lei, pe întreg anul competițional, în timp ce actuala echipa municipală de fotbal nu a reușit nici măcar să evite retrogradarea, având la dispoziție un buget, din bani publici, de circa 1,147,000 de lei.

Din păcate, singurul obieciv impus de conducere a fost evitarea retrogradării iar acest așa numit obiectiv asigura practic și finanțarea integrală a echipei.
Doar că, în mod rușinos, nici măcat atât nu a reușit echipa municipală Zalău, fiind salvată de la retrogradare din cauza întreruperii forțate a tuturor competițiilor sportive odată cu declararea pandemiei cauzate de coronavirus si inghețarea sezonului fotbalistic in liga a III-a.

Fotbal pentru sălăjeni, doar pe hârtie

Conducerea clubului nu se oprește aici din a da rateuri. Dacă proiectul „Fotbal pentru sălăjeni” propunea inițial înglobarea jucătorilor de la Mirșid în echipa municipiului Zalău și promovarea tinerilor fotbaliști din județ, în prezent, mai puțin de jumătate din jucătorii echipei municipale sunt sălăjeni. Mai precis, doar patru jucători au mai rămas din fosta Unirea Mirșid și alți patru sunt din județ. Ceilalți membri ai echipei au fost aduși din alte județe să joace pentru Zalău.

Toate aceste practici neprofesioniste au dus la rateul pe plan sportiv. Încă de la prima etapă a actualului sezon, la meciul de Cupa cu echipa suporterilor din Satu-Mare, echipa a început sezonul cu o penalizare de 6 puncte pentru că a folosit mai mulți jucători nelegitimați.

De aici rezultă că obiectivul proiectului a fost total uitat și că, de fapt și de drept, conducerea clubului a urmărit încă de la început înlăturarea nucleului de oameni cu care Unirea Mirșid a performat, și aici ne referim atât la jucători cât si la oameni din managementul fostului club. Să nu uităm și de promovarea unor jucători străini cu salarii sensibil mai mari decât cele ale sălăjenilor.

O “afacere” marca PSD Sălaj

Nu e de mirare că, astfel, echipa a inceput dezastruos cu minus 6 puncte si s-a mentinut pe ultimul loc, sub managementul următoarelor personaje puse în funcție tocmai de PSD Sălaj:
– Doru Marcel
Țîrle, directorul executiv al SCM Zalău și fost consilier pe probleme de sport al primarului Ionel Ciunt.
* Alin Pop, fiul senatorului PSD Gheorghe Pop – numit manager al sec
ției de fotbal, fără a avea experiența pentru un asemenea nivel;
* Alexandru Pura, director executiv la Direc
ția de Patrimoniu din cadrul Primăriei Municipiului Zalău.
Și exemplele pot continua. În fapt, eșecul proiectului SCM Zalău era previzibil având în vedere amatorismul de care au dat dovadă persoanele implicate la nivel de conducere.

In concluzie, vrem să evidențiem că implicarea politicului în sport nu poate aduce performanță, în acest domeniu fiind nevoie de oameni profesioniști, pasionați si determinați.   Prin urmare, proiectul echipei de fotbal SCM Zalău este un esec al adminstrației Ciunt, pentru care, până in prezent, nimeni nu a oferit nicio explicație și care sperăm să nu urmeze rețeta de “succes” a echipei de volei. Totodată,  vine și întrebarea firească –  După managementul dezastruos al echipelor de volei, respectiv fotbal, unde s-au investit foarte mulți bani dar fără niciun rezultat notabil, oare cum va gestiona conducerea PSD – istă celelalte secții sportive nou înființate?

Sursa foto – www.prosport.ro

Organizația PNL Zalău

(P)

28 Thoughts to “După volei: Conducerea PSD Sălaj distruge și fotbalul sălăjean”

  1. Anonim

    LA INCHISOARE CU TOTI IMPUTITII PARAZITI COCOTATI PE FUNCTII INVENTATE PT EI DOAR PT ASI UMPLEA LUNAR BUZUNARELE CU 7000-8000 DE LEI…

    1. Anonim

      Sa nu uitam ca sotia lui Pura este si secretara lui Tibi Marc(presedinte PSD) si ca Doru Tarle a facut evaziune fiscala la AEK timisoara. Si bineinteles ca Alin Demle manaca rahat:)

  2. aaa

    Doru Tirle e de vina! Poli Aek, Remat si SCM Zalau.

  3. Anonim

    Pura nu mai e sef la Patrimoniu acolo adina Predescu conduce. Pura se ocupa numa de fotbal ia bani de-a moaca . Traiasca primaria !!!

  4. Anonim

    interesant…. nu ma pricep la fotbal dar constat ca in Zalau clientele de partid isi pune oamenii in functii unde at trebui sa fie doar profesionisti. Il stiu pe cel ce a antrenat la Mirsid si stiu cata inima apus pentru a promova…….. se pare ca cei de la psd zalau nu vad decat cum pot profita de munca unora. Daca Doru sfarle asta e bun de ce nu merge la in club privat, daca pruncul senatorului Gheorghe Pop e buna de ce nu il vedem in privat, de Pura nu zic nimic ca asta numa la udmr nu a fost…… poate nu e tarziu………………sa va fie rusine ca atat la volei cat si la fotbal in loc sa promovati tineri localnici , asta chiar daca eram in partea de jos a clasamentului ati promovat extracomunitari sau din alte judete si suntem ultimii……………. SPER CA LA HANDBAL NU O SA AJUNGEM AICI…..

  5. Anonim

    Cozma, nu mai stii ce sa faci sa ajungi si tu intr-o functie la SCM. Ai vazut ca nu merge cu PSD (te-ai lipit de Primarul din Mirsid) si acuma incerci cu Bode si cu PNL, poate poate… Lica Jula, Marius Pasc si Dutu Pop nu sunt profesionisti? A activat la nivel mai inalt limbricul de Cozma decat Lica Jula? Intr-adevar Doru Tarle, Alin Pop si Pura nu au activat la fotbal, dar la un club trebuie si cineva sa intocmeasca actele si sa se ocupe de alte probleme organizatorice. Cei 3 fosti sportivi de performanta nu sunt suficienti? Mai trebuie inca 10 pe banii nostri?
    P.S. Alin Pop este ceva consilier la club, nicidecum Managerul sectiei de fotbal!!!

  6. Anonim

    PNL Zalau, va rog sa va interesati cu ce datorii la AJF a ramas Mirsidul, sau poate le-au achitat intre timp. Deci nici vb de buget de 40 000. si cati bani se mai dadeau la fotbalisti la negru?
    In fuga voastra dupa voturi, ar fi bine sa nu mai dezinformati.

  7. Anonim

    Dar suparati suntei cand vi se spune adevarul! Si stai ca pe Demle l-au uitat.Si feciorul lui Pop ce cauta la Club?

  8. Anonim

    fotbal de rahat la Zalau…….. de profesionisti nu poate fi vorba, ca doar Tarle, Pura, Pop nu sunt din categoria asta…. astia sunt fripturisti

  9. Anonim

    P.S. Alin Pop este ceva consilier la club, nicidecum Managerul sectiei de fotbal!!!

    Interesant …. ce consiliaza….. contractile celor din alt judet sa fie mai mari??????? ma voi iar ne credeti prosti pe noi cei din Zalau care mai mergeam pe la fotbal….. atunci cand acesta era in zilele bune…………………… Pe Morar il regret toti … pe voi va urasc toti

  10. Anonim

    ce e cu Doru Tarle si Poli AEK… ca nu inteleg.

  11. Anonim

    De Cota ce se mai aude?

    1. Anonim

      Tace si isi pregateste revenirea. Asta pana pleaca dosarul in instanta. De scapat nu credca scapa. Pt delapidarefals si uz de fals legea nu prevede pedeapsa cu suspendare.

  12. Anonim

    Pura e cel pe care il stiu astia prin oras „barbatu muierii”,….. ala de a fost la somaj ….. daca e ala atunci cineva a servit bine pe altcineva. 🙂

    1. Anonim

      Pura mai ii cu bunaciunea aia ?

  13. Anonim

    Nu înțeleg de ce nu vb de Lică Jula, Marius Pasca si Alexandru Pop, de ce tot vb de ceilalți? Cine sa faca muncă administrativă la club? Marius Cozma? Limbricul lipicios? Ăla nu mai poate dormi noaptea de ciudă… Vedeți postarile lui de pe Facebook

  14. Anonim

    faptul ca echipa e in situatia actuala nu se datoreaza jucatorilor ci celor care conduc clubul si implicit sectia de fotbal………… da sa nu ne suparam ca am ramas fara voia noastra in esalonul III datorita covid………………….eu spun ca dupa ce iesim din pasa asta iar clubul va fi din nou platit de primarie (acum salariile vin din fonduri guvernamentale – adica de la Bucuresti) conducerea clubului trebuie sa fie premiata ca doar si-a atins obiectivul 🙂

  15. Anonim

    vorba lui Ienei : „fuut-bool

  16. Anonim

    SA VA MANCE CANCERUL ….LIPITORILOR

  17. Anonim

    Jegosii dracului. Sper sa va bage pe toti la inchisoare dupa ce ati distrus o echipa de volei Campioana si i-ati fraierit pe bietii oameni de la Mirsid. Va doresc acceasi soarta leprelor

  18. Mihut Rozalia

    Aceeasi reteta de sifonare a banului public ca la volei…rusine! Se puteau face multe alte lucruri bune pt zalauani cu acesti bani.

  19. Anonim

    Fundatia PSD este hotia. Cine mai crede schemele domnului Ciunt? Am vazut ce oameni a luat pe langa el la conducerea partidului. Pacat.

  20. Anonim

    Ciunt si Balajel sunt bine intentionati cred, nu stiu ce sa zic de restul.

  21. vasile

    Balajel este un parvenit, un agramat nealcos si incult. Separati-va de el, daca vreti sa mai dainuiti! Si daca vreti sa mai existati debarasati-va de Alin, alt parvenit si hot, fiul prostului Gyurca din Racas, zis „senator”, si de Cota Dana, absolventa de „Goldis” Zalau, o femeie fara scoala!

  22. vasile

    Si fara scrupule, aceasta Dana Cota, deja arestata la domiciliu, deocamdata!

  23. Aaa

    La poli aek a lucrat Tarle…cu acuze de delapidare. Google it. Peste tot unde a fost, a plecat cu scandal. E un om care crede ca le stie pe toate dar de fapt e un fripturist lingau.

  24. Anonim

    Desfiintati odata rusinea asta de echipa! Cat va mai bateti joc de banii zalauanilor? Sau vreti sa intre mascatii si peste voi ca pete clanul Cota??? Nu vedeti ce ” performante”? Retrogradare din liga a III, a scapat cucovidul ca altfel, la prapastie erau. Investim in nulitati si ne mai si mandrim cu asa. Chiar nu va e jena?

  25. Adrian

    Ciunt isi merita soarta . Iconjurat de oameni dubiosi, aproape de lumea interlopa !Pierde la greu puncte in campania electorala ce urmeaza . Sare cu nonsalanta din lac, in put ! Nu a invatat NIMIC din expierenta Cota . Acum e mult, mult mai trist ! BRAVO CIUNT!!! Tine=0 asa !!! Convine de minune PNL istilor !

Leave a Comment