După şase ani, Sălajul are un nou campion naţional la lupte libere

Rezultat deosebit pentru secţia de lupte libere a Clubului Sportiv Şcolar Zalău, George Orţan obţinând primul său titlu naţional din carieră la lupte libere. Sportivul pregătit de Gheorghe Panc a câştigat la finalul săptămânii trecute medalia de aur la categoria 59 de kilograme, în cadrul Campionatului Naţional rezervat juniorilor III de la Târgovişte. Zălăuanul a fost nevoit să câştige patru meciuri pentru a-şi adjudeca titlul naţional, partide în care nu a pierdut niciun punct, cu toate că în finală l-a întâlnit pe campionul de anul trecut, Florin Gafton, din Reşiţa. „Sunt foarte mulţumit de acest rezultat, mai ales că pentru toţi cei patru sportivi cu care am concurat a fost prima finală de Campionat Naţional din carieră. Sunt copii în care ne punem mari speranţe şi cu care sperăm să obţinem rezultate cât mai bune şi în anii următori. Ţin să-l felicit pe George Orţan pentru acest rezultat şi să-i mulţumesc mamei sale, pentru sprijinul pe care i-l acordă”, a afirmat instructorul Gheorghe Panc, care a tras şi un semnal de alarmă. „Pentru a obţine rezultate bune, este nevoie de o bază de selecţie, dar, din păcate, sunt tot mai puţini copii care vin la acest sport. Nu este un sport uşor, dar sperăm ca numărul celor care doresc să practice lupte libere să crească în perioada următoare”, a mai afirmat antrenorul de lupte libere de la CSS Zalău.
Şi sportivul s-a arătat încântat de performanţa obţinută. „Mă bucur foarte mult pentru acest rezultat. Este o performanţă care îmi dă speranţe şi care mă obligă să obţin rezultate bune şi pe viitor”, a precizat George Orţan.
Tot de la CSS Zalău a participat Sergiu Pop, care s-a situat pe poziţia a opta la categoria 42 de kilograme.
CSM Zalău a avut tot doi reprezentanţi, cel mai bun rezultat fiind obţinut de Vasile Moldovan, locul cinci la categoria 42 de kilograme. Sportivul pregătit de Cristian Crişan a fost eliminat în semifinale, unde l-a avut ca adversar pe Bereski Norbert, din Târgu Mureş. Celălalt sportiv de la CSM Zalău, Marius Geamănu, s-a clasat pe locul zece la categoria 47 de kilograme.
Ultimul titlu naţional obţinut de CSS Zalău la secţia de lupte libere a fost în 2003, prin fraţii Lucian şi Daniel Vetişan, iar în Sălaj, ultimul titlu naţional l-a obţinut Alexandru Mercea, în 2008, sportivul fiind legitimat la CSM Zalău.
La Campionatul Naţional de la Târgovişte au fost prezenţi peste 400 de luptători atât la masculin, cât şi la feminin, care s-au întrecut la 15 categorii de greutate.
Luptătorii zălăuani se vor deplasa miercuri la Sfântu Gheorghe, unde este programată faza zonală a Campionatului Naţional rezervat copiilor 1.

Leave a Comment