După o pauză de patru ani, sportivii sălăjeni pot fi din nou premiaţi

La propunerea Ministerului Tineretului şi Sportului, Guvernul României a adoptat modificarea Ordonanţei 57/2015, cel mai recent act normativ care menţinea blocarea premierilor la nivel naţional.
Ministrul Tineretului şi Sportului, Elisabeta Lipă, s-a arătat încântată de faptul că, după o întrerupere de patru ani, instituţia pe care o conduce poate premia din nou performanţele sportivilor români obţinute la nivel naţional.
„Sunt încrezătoare că, în acest fel, aprecierea de care sportivii se vor bucura va aduce un plus de motivaţie pe drumul către marea performanţă, a mai precizat Lipă.
Şi Silviu Mureşan, directorul Clubului Sportiv Municipal Zalău, consideră că această modificare este binevenită pentru sportivii din România, nu doar cei din Sălaj, având în vedere că munca depusă de aceştia pentru un rezultat de excepţie la nivel naţional este foarte mare.
„Este un lucru foarte bun pentru sportivi. Odată cu deblocarea acestei premieri, sportivii vor avea o motivaţie în plus să facă sport şi să lupte pentru medalii naţionale. Din momentul în care a fost blocată această premiere, am avut foarte multe discuţii contradictorii cu antrenorii şi sportivii. Chiar dacă sumele cu care se premiază sportivii nu sunt foarte mari, ei trebuie recompensaţi pentru efortul depus, dar şi încurajaţi în acelaşi timp să facă sport. Munca depusă de ei este foarte mare pentru un rezultat notabil la nivel naţional”, ne-a declarat Silviu Mureşan.
Astfel, începând cu data de 1 august 2016, pentru performanţele deosebite obţinute în competiţii sportive, Ministerul Tineretului şi Sportului, COSR, federaţiile sportive naţionale, Federaţia Sportului Şcolar şi Universitar, ministerele şi alte instituţii centrale care au în subordine structuri sportive, pot acorda sportivilor, în funcţie de valoarea performanţei, de importanţa şi amploarea competiţiei, de contribuţia personală şi în limita bugetului aprobat, premii în lei şi/sau în obiecte, până la valoarea sumelor prevăzute de minister.

Leave a Comment