După 24 de ani, Zalăul are reprezentant la Campionatul European de Volei

Naţionala de volei masculin a României îşi începe joi aventura la Campionatul European, competiţie ce se desfăşoară în perioada 12 – 29 septembrie, în Franţa, Belgia, Slovenia şi Olanda. Este o calificare obţinută după o pauză de 24 de ani, ultima prezenţă a „tricolorilor” la un turneu final fiind în 1995. În lotul de la acea vreme era şi zălăuanul Aurel Vlaicu, unul dintre cei mai valoroşi jucători din istoria voleiului sălăjean, legitimat la acea vreme la „U” ARDAF Cluj.

După mai bine de două decenii, Zalăul are din nou reprezentant la un turneu final, în lotul ce s-a deplasat la Campionatul European fiind prezent şi zălăuanul Rareş Bălean.
Considerat unul dintre cele mai bune produse din voleiul zălăuan din ultimii ani, Bălean s-a transferat în vara acestui an de la Volei Municipal la VfB Friedrichshafen, în Germania, club la care a fost antrenor secund actualul tehnicial al Zalăului, Bogdan Tănase.

În lotul condus de selecţionerul Dănuţ Pascu se regăsesc şi doi jucători de la Volei Municipal, coordonatorul Cristian Bartha şi centrul Andrei Spînu. Alţi trei jucători, Ciprian Matei, Mihai Gheorghiţă şi Răzvan Mihalcea, fac parte din lotul pentru Campionatul European.

Naţionala ţării noastre face parte din Grupa A, alături de Bulgaria, Grecia, Portugalia, Italia şi Franţa, primul meci fiind programat în 12 septembrie, cu reprezentativa Franţei. În 13 septembrie, România va întâlni Bulgaria, iar două zile mai târziu, reprezentativa Italiei. Luni, 16 septembrie, „tricolorii” se vor duela cu Grecia, iar în 18 septembrie, cu Portugalia.

24 de echipe participă la turneul final al Campionatului European de Volei, împărţite în patru grupe a câte şase echipe.

 

Leave a Comment