După 11 ani, CSM Zalău revine în Superliga Naţională

Echipa de tenis de masă (seniori) de la CSM Zalău a promovat sâmbătă în Superliga Naţională de tenis de masă, după o pauză de 11 ani. Tenismenii antrenaţi de Victor Puie au eliminat în semifinale echipa TCD Cluj, după ce a învins în ambele manşe cu scorul de 5 – 4.

Manşa tur a avut loc în urmă cu două săptămâni, la Cluj, echipa zălăuană câştigând şi în deplasare, după câte două victorii onţinute de Dan Fărcaş şi Lucian Trif şi una de Alin Ciupe.
Scorul a fost acelaşi şi în returul de sâmbătă, de la Zalău, încă cei care au obţinut de această dată câte două victorii au fost Clin Ciupe şi Dan Fărcaş. Chiar dacă a pierdut primul meci, Lucian Trif şi-a revenit şi a câştigat a doua partidă din cadrul returului.
Primul meci al returului i-a pus faţă-n faţă pe Alin Ciupe şi pe clujeanul Maximilian Marchiş, tenismenul de la CSM Zalău impunându-se cu 3 – 1. Cu acelaşi scor s-a impus şi Dan Fărcaş, în meciul cu numărul doi, în faţa lui Traian Rus.
Scorul a devenit 2 – 1 pentru zălăuani, după ce Lucian Trif a pierdut cu 0 – 3 duelul cu Dorin Găbudeanu. După 3 – 2 pentru Dan Fărcaş, în meciul cu numprul patru, în faţa lui Maximilian Marchiş, CSM Zalău a avut, din nou, avantaj de două puncte.
Alin Ciupe a pierdut însă al doilea său meci, 0 – 3 în faţa lui Dorin Găbudeanu, însă Lucian Trif s-a impus cu 3 – 1 în jocul cu Traian Rus şi a dus scorul la 4 – 2, la general.
Experienţa şi valoarea clujeanului Dorin Găbudeanu şi-a spus cuvântul şi în partida cu Dan Fărcaş, adversarul zălăuanului câştigând cu 3 – 1.
Lucian Trif a păierdut cu 0 – 3 duelul cu Maximilian Marchiş şi scorul a devenit 4 – 4 la general, astfel că partida dintre Ciupe şi Rus era decisivă.
Deşi este cel mai târnăr dintre titulari, Alin Ciupe a reuşit un meci aproape perfect în faţa clujeanului Rus, pe care l-a învins după numai trei seturi.
„Ne bucurăm foarte mult că am reuşit să promovăm după 11 ani. A fost ambiţia băieţilor, care şi-au dorit foarte mult, încă de anul trecut, acest lucru. Noi, clubul, nu i-am putut ajuta foarte mult, dar am beneficiat de câţiva sponsori, care le-au asigurat condiţii bune de pregătire. Vreau să le mulţumesc pe această cale firmelor Multiprod, Ianus şi Sarmis, dar şi autorităţilor locale, care ne-au pus la dispoziţie Sala Sporturilor atât pentru antrenamente, cât şi pentru partida retur, de sâmbătă”, ne-a declarat Victor Puie.
Antrenorul de tenis de masă de la CSM Zalău a mai spus că speră ca echipa zălăuană să se poată menţine în Superligă. „Sperăm să găsim şi alţi sponsori, pentru a ne putea menţine în Superliga Naţională. Ar trebui să întărim puţin şi echipa, însă totul depinde de partea financiară”.
Cealaltă semifinală a fost câştigată de CS Mioveni, care va fi adversara Zalăului din finala Diviziei A1. Însă, indiferent de rezultatul din finală atât Mioveniul, cât şi Zalăul vor evolua, în sezonul viitor, în Superligă.
CSM Zalău: Dan Fărcaş, Alin Ciupe, Dan Trif, Andrei Margin şi Rareş Olăhuţ. Antrenor: Victor Puie

 

One Thought to “După 11 ani, CSM Zalău revine în Superliga Naţională”

Leave a Comment