Duel la fileu între profesori şi elevi

Nu este vorba de o competiţie de volei, ci de un turneu de tenis cu piciorul organizat de Colegiul Naţional „Silvania” Zalău şi Colegiul Tehnic „Alesandru Papiu Ilarian” Zalău. Competiţia, ajunsă la ediţia a II-a, face parte dintr-un proiect intitulat „Licee fair-play”, coordonatori fiind Florin Morar (profesor de informatică CNS Zalău), Cristian Man (profesor de engleză CT „API” Zalău) şi Claudiu Crişan (profesor de sport CT „API” Zalău).
Un număr de 80 de elevi au fost înscrişi la ediţia din acest an care a debutat în data de 28 noiembrie, la CNS Zalău – fază eliminatorie. Turneul a continuat la începutul acestei săptămâni, tot cu o fază eliminatorie, de această dată la CT „API” Zalău. „La nivelul instituţiilor de învăţământ s-au derulat şi se coordonează în continuare diverse competiţii sportive locale şi interjudeţene, însă s-a simţit lipsa unui proiect care să promoveze mişcarea, spiritul de competiţie şi fair-play-ul şi care să implice elevi din două licee diferite, desfăşurat într-un cadru amical. După prima ediţie, din anul 2011, care a fost un succes, era evidentă necesitatea continuării lui”, ne-a declarat profesorul Florin Morar.
Faza finală a turneului este programată vineri, în Sala de sport a Colegiului Tehnic „Alesandru Papiu Ilarian”, urmând să participe primele două echipe de la fiecare liceu. Cele patru finaliste se vor duela după sistemul „fiecare cu fiecare”, iar directorii celor două instituţii de învăţământ, Vasile Bulgărean (CNS Zalău) şi Ioan Lung (CT „API” Zalău) vor acorda la final premiile cuvenite.
La fel ca la prima ediţie, sponsorul principal al turneului este SC Sandana SRL, iar parteneri media cotidianul Magazin Sălăjean şi săptămânalul Sportul Sălăjean.

Leave a Comment