Duel european pe semicercul zălăuan

După o pauză de trei sezoane, Handbal Club Zalău revine în lumea handbalului european, urmând să întâlnească sâmbătă, începând cu ora 11:30, pe teren propriu, vicecampioana Turciei, Ankara Yenimahalle.

Medaliată cu bronz la finalul sezonului trecut al Ligii Naţionale de handbal feminin, HC Zalău s-a calificat direct în turul doi preliminar al Cupei EHF, competiţie în care revine după o pauză de trei sezoane. Echipa pregătită de Gheorghe Tadici va întâlni în această fază a competiţiei vicecampioana Turciei şi campioana din urmă cu două sezoane, Ankara Yenimahalle. Pe lângă jucătoarele turcoaice, adversara zălăuancelor are în componenţă şi handbaliste din Serbia, Camerun, Muntenegru şi Ucraina.
„Este o revenire în cupele europene, după o pauză nu foarte mare. Sperăm să fie o revenire cu succes. Dacă privim handbalul din Turcia şi cel din România la nivel de echipe naţionale, suntem favoriţi, dar la nivel de cluburi, lucrurile stau diferit. Jucăm cu Ankara Yenimahalle, o formaţie în componenţa căreia se află nu doar jucătoare din Turcia, ci şi din Serbia şi Ucraina, iar o parte dintre ele sunt componente ale echipelor naţionale. Au un inter dreapta extrem de valoros, Olga Laiuc, căpitanul echipei naţionale a Ucrainei, dar mai au şi alte jucătoare de valoare în lot. Sper ca fetele să se refacă atât fizic, cât şi mental după jocurile cu Braşovul şi Craiova şi să obţinem o victorie concludentă, care să ne dea şanse la calificarea în turul următor. Avem nevoie de o victorie la cel puţin 6 goluri pentru a ne asigura calificarea”, a declarat Gheorghe Tadici.
Lotul formaţiei din Ankara este compus din nouă handbaliste din Turcia, două sârboaice, o jucătoare din Camerun, trei handbaliste din Ucraina şi una din Muntenegru.
În primul tur preliminar al Cupei EHF, echipa din Turcia a eliminat formaţia din Grecia, AFN Ionias, pe care a învins-o în ambele manşe.
16 partide au fost programate în turul doi preliminar al competiţiei, fază în care vor mai evolua alte două formaţii din Liga Naţională: CSM Roman şi HC Dunărea Brăila.
2013 – 2014 a fost ultimul sezon în care HC Zalău a evoluat în cupele europene, ajungând până în turul trei preliminar al Cupei EHF. În sezonul 2011 – 2012, echipa pregătită de Gheorghe Tadici a jucat finala acestei competiţii, fiind învinsă de rusoaicele de la Lada Togliatii, antrenate de celebrul Evgheni Trefilov.
Partida de la Zalău va fi oficiată de un cuplu feminin din Ucraina, format din Marina Duplli şi Olena Kaverina, iar observator din partea Federaţiei Europene de Handbal a fost delegat Sotiris Constantinou, din Cipru.
Meciul dintre HC Zalău şi Ankara Yenimahalle este programat sâmbătă, la ora 11:30, în Sala Sporturilor „Gheorghe Tadici”.
Biletele pentru acest meci vor fi puse în vânzare vineri, între orele 15 şi 16 şi sâmbătă, începând cu ora 9, preţului unui tichet fiind de 8 lei. Există, în continuare, abonamente pentru întreg sezonul la preţurile de 100, 120 şi 150 de lei.

4 Thoughts to “Duel european pe semicercul zălăuan”

  1. Anonim

    iti place fundu lui bloj, morar?

  2. Anonim

    doar 8 lei un bilet? nu-i deloc rentabil sa faci abonament, cand un bilet la un meci in campionat costa 5 lei si un bilet la un meci in cupele europene 8 lei

  3. Anonim

    Este foarte rentabil abonamentul ,pentru ca ai locul asigurat tot sezonul in trei competitii,langa oameni care iubesc sportul,de regula si spalati, in zona centrala pe care o preferi.Pretul variaza de la meci la meci si este stabilit pt a fi accesibil celor care vin constant,spre deosebire de cei de la Loja,care uita sa plateasca mare parte dintre ei…chiar si 8 lei ! A fi suporter,inseamna sa ajuti echipa, fie si cu …8 lei macar! Dar cultura minima de unde …..?

  4. Anonim

    @7:52 Bine spus! La loja merg doar saraci Zalaului ,de unde bani de bilet sau doamne fereste abonament !?

Leave a Comment