Dragos Nicoara, locul V la Campionatul National de fotbal pe calculator

Magazin Salajean 16 august 2011 0

Dragos Nicoara, locul V la Campionatul National de fotbal pe calculator

Prezent pentru a doua oara la acest concurs, zalauanul Dragos Nicoara s-a clasat in acest an pe locul V la finala Campionatului National de fotbal pe calculator, desfasurata la fel ca anul trecut, la Constanta.

Pe langa faptul ca si in acest an a fost cel mai tanar participant, Nicoara avand 14 ani, zalauanul a fost dezavantajat si de faptul ca pe tot parcursul concursului a jucat cu butoanele de la tastatura, majoritatea celorlalti concurenti avand game pad-uri XBox.

Campionatul a inceput cu patru serii preliminare, Dragos Nicoara calificandu-se in finala de pe pozitia a III-a in serie. In finala de la Constanta s-a jucat sistem eliminatoriu, concurentul din Zalau ajungand pana in sferturile de finala, unde a fost invins un craiovean, ce a devenit campion mondial in 2006. Dragos Nicoara a jucat astfel in recalificari, sustinand finala pentru locurile 5 – 6. Toate meciurile s-au jucat dupa sistemul cel mai bun din trei meciuri, iar in ultimul meci concurentul din Zalau a castigat cu 6 – 4 in decisiv in fata unui bucurestean.

Castigatorul a fost concurentul din Craiova, care l-a eliminat pe Dragos in sferturi si care va participa la faza internationala ce va avea loc in acest an in Coreea de Sud, in orasul Andong, in perioada 6 – 9 octombrie.

Anul trecut, Dragos Nicoara s-a clasat pe locul 10 la finala Campionatului National de fotbal pe calculator, competitie inclusa in calendarul Professional Gamers League (PGL). Avand in vedere ca inca este minor a fost o adevarata aventura inclusiv cu afilierea la PGL, pentru ca trebuiau facute acte si depusa o suma de bani la banca, ne-a povestit tatal lui Dragos Nicoara, care a mai spus ca la inceput nu i-a acordat prea mare atentie copilului, decat dupa ce i-a venit prin posta un plic in care era suma de 130 de dolari. Atunci mi-am dat seama ca nu e numai o joaca si am inceput sa-i dau mai multa importanta.

Dragos Nicoara a participat si la cateva concursuri internationale, unele dintre ele reusind chiar sa le castige.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »