Două tenismene de la CSM Zalău s-au calificat la cea mai importantă competiţie continentală rezervată mini-cadeţilor

Rezultate foarte bune la „Cupa Primăverii” pentru tenismenele Demjen Eszter şi Alesia Sfârlea, competiţie ce a însemnat criteriu de selecţie pentru Euro Mini Champ, cea mai importantă competiţie de tenis de masă din Europa rezervată categoriei de vârstă 11 – 12 ani. Cele două sportive antrenate de Victor Puie au avut o evoluţie foarte bună la competiţia desfăşurată la finalul săptămânii trecute, la Buzău, clasându-se pe primele două locuri la categoria 9 – 11 ani. La această categorie au fost cei mai mulţi reprezentanţi, participând 45 de sportive din România.
În faza grupelor, ambele reprezentante ale CSM Zalău s-au situat pe primul loc la final, cu patru victorii din tot atâtea meciuri disputate. Demjen a pierdut un singur set în cele patru jocuri, în timp ce Sfârlea, două.
În faza a doua a competiţie, unde s-au calificat cele mai bune 16 sportive, tenismenele au fost împărţite în patru grupe, iar cele două zălăuance au terminat grupa din care au făcut parte tot pe prima poziţie. Demjen a obţinut doar victorii cu 3 – 0, în timp ce Sfârlea a pierdut trei seturi.
Cele opt sportive calificate în sferturile de finală au fost împărţite în două grupe, primele două din fiecare grupă calificându-se în semifinalele categoriei. Demjen Eszter şi Alesia Sfârlea au evoluat în aceeaşi grupă, Sfârlea terinând pe primul loc, iar Demjen, pe poziţia secundă. Partida directă dintre cele două sportive s-a încheiat cu victoria Alesiei Sfârlea, care s-a impus cu 3 – 2.
În grupa finală, cele două tenismene pregătite de Victor Puie au făcut schimb de locuri, Demjen câştigând „Cupa Primăverii” la categoria 9 – 11 ani, în timp ce Sfârlea s-a clasat pe poziţia secundă.
„Sunt rezultate foarte bune pentru ambele sportive. Ambele vor reprezenta România la Euro Mini Champ, ce va avea loc în acest an la Strasbourg. Alesia are doar 10 ani. Vreau să le felicit pe ambele sportive pentru evoluţia avută şi să mulţumesc pe această cale grupului de firme Athos, care susţine cele două tenismene în pregătire”, a declarat Victor Puie.
Dacă pentru Alesia Sfârlea, tenismenă din Oradea transferată anul trecut la CSM Zalău, va fi prima prezenţă într-o astfel de competiţie, Demjen Eszter a participat şi anul trecut la Euro Mini Champ.

Leave a Comment