Două eleve de la Şcoala Gimnazială “Gheorghe Lazăr”, alături de gloriile sportului românesc

Marius Morar 17 octombrie 2012 7
Două eleve de la Şcoala Gimnazială “Gheorghe Lazăr”, alături de gloriile sportului românesc

Participante la concursul naţional de literatură şi jurnalism sportiv “Un condei numit fair-play”, Kiraly Iris şi Cristiana Petre au fost invitate, în urma rezultatelor obţinute la faza naţională, la Gala laureaţilor, programată în 2 noiembrie, la Casa Olimpică din Bucureşti

Sălajul se face din nou cunoscut la nivel naţional prin elevii Şcolii Gimnaziale “Gheorghe Lazăr” din Zalău. Două eleve din cadrul acestei unităţi de învăţământ, Kiraly Iris şi Cristiana Petre, vor avea prilejul de a fi alături de nume mari ale sportului românesc, precum Laura Badea, Violeta Beclea Szekely, Ionela Tîrlea şi Octavian Belu, în urma rezultatelot obţinute la faza naţională a concursului “Un condei numit fair-play”. Un concurs de literatură şi jurnalism sportiv organizat la trei categorii de vârstă: 7 – 10 ani, 11 – 14 ani şi 15 – 18 ani, cuprinzând trei probe: proză, cronică sau reportaj şi poezie.
Kiraly Iris, elevă în clasa a VII-a A la Şcoala Gimnazială “Gheorghe Lazăr”, (clasa a VI-a pe perioada desfăşurării concursului), a concurat la categoria proză, titlul lucrării fiind “Game, set and match”. Clasată pe primul loc la faza judeţeană, Kiraly Iris, a cărei dirigintă şi profesoară de limba şi literatura română este Diana Iacob, a obţinut premiul trei la faza naţională, cu aceeaşi lucrare.
Cristiana Petre, actualmente elevă în clasa a IX-a la Colegiul Naţional Silvania (CNS) Zalău, era elevă în clasa a VIII-a B la Şcoala Gimnazială “Gheorghe Lazăr” în timpul desfăşurării concursului, dirigintă şi profesoară de limba şi literatura română fiind Ioana Darolţi. Cu lucrarea “Simfonia vieţii”, fosta elevă a Şcolii Gimnaziale”Gheorghe Lazăr” a obţinut menţiune la faza naţională, după ce la faza judeţeană se clasase pe primul loc.
La faza judeţeană a concursului “Un condei numit fair-play” a participat şi Maria Ţolea, actualmente elevă în clasa a VII-a C, dirigintă Maria Gudea, clasându-se şi ea pe primul loc la faza judeţeană, la proba proză, cu lucrarea “Un vis greu de atins”. La faza naţională însă nu a reuşit să se clasaeze în primii opt.
Invitaţia elevelor Kiraly Iris şi Cristiana Petre la Gala laureaţilor a ajuns săptămâna trecută. “La concursul naţional de literatură şi jurnalism sportiv – ediţia 2012, organizat de Comitetul Olimpic şi Sportiv Român (COSR) prin Academia Olimpică Română (AOR) în parteneriat cu Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, lucrările elevelor dumneavoastră au produs o foarte bună impresie asupra organizatorilor şi a juriului. Apreciem că talentul copiilor a fost valorificat prin competenţa domnilor profesori îndrumători, Diana Laura Iacob şi Emilia Maria Radu, fără ale căror eforturi pedagogice suntem convinşi că nu ar fi fost obţinute aceste rezultate. Totodată, apreciem climatul stimulativ de seriozitate şi competenţă instaurat în instituţia pe care o conduceţi”, se arată în comunicatul trimis şcolii de către Departamentul Educaţie Olimpică, Sport Şcolar şi Universitar (DEOSŞU) din cadrul COSR.
“Aceste eleve au înclinaţii spre literatură şi au avut posibilitatea de a se transpune în rolul unui sportiv. Faptul că şcoala noastră are privilegiul de a participa pentru a doua oară la Gala laureaţilor, organizată de COSR, denotă că aceste eleve au, într-adevăr, calităţi. Totodată, faptul că la Bucureşti vor avea ocazia să fie alături de nume sonore ale sportului românesc, însemnă foarte mult pentru ele, iar rezultatele obţinute sunt un imbold pentru ceilalţi elevi din cadrul şcolii”, ne-a precizat profesoara de educaţie fizică şi sport, Maria Radu.
O contribuţie la fel de însemnată în obţinerea celor două rezultate a avut şi profesoara de limba şi literatura română, Diana Iacob. “În viaţă, ca şi în sport, dacă nu eşti fair-play nu poţi construi nimic durabil, deoarece edificiul se năruie. La fel este şi la şcoală. Vorbim de două eleve care au câştigat competiţia cu viaţa, nu doar cu şcoala sau cu sportul. Sunt două exemple de seriozitate, de disciplină, efort continuu şi de maturitate. Ele îmi dau speranţa că această generaţie a copiilor noştri va schimba lumea”, consideră profesoara Iacob.
Gala laureaţilor este programată vineri, 2 noiembrie, începând cu ora 12, la Casa Olimpică din Bucureşti.

Comentarii

comments

7 Comentarii »

Comentariile venite din partea voastra cu privire la articolele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam de pe magazinsalajean.ro acele mesaje/comentarii/opinii licentioase (injurii, cuvinte obscene si atacul la persoana).

 1. si?! 17 octombrie 2012 at 12:02 - Reply

  Si totusi ce cauta aceasta asa-zisa profesoare de sport acolo? Ea ce merite are? Ca bate elevii si se comporta ca o bruta?! Multi elevi au suferit psihic dar chiar si fizic din cauza ei…si nimeni nu ii face nimic….intrucat se stie de unde are pilele necesare…

 2. Anonim 17 octombrie 2012 at 13:59 - Reply

  Bravo fetelor! Intr-adevarsunt serioase ,inteligente si harnice.Felicitaricelor care va au dar si celor care va invata!

 3. FOST ELEV 17 octombrie 2012 at 14:02 - Reply

  Scoala gh. lazar are copii deosebiti. Felicitari si de la mine!

 4. Anonim 17 octombrie 2012 at 18:51 - Reply

  Felicitari,fetelor! Cristiana ai confirmat iar ca esti o fata capabila si serioasa. Prin seriozitate si multa munca ai reusit sa obtii rezultate notabile la mai multe concursuri pe teme de literatura si in general in activitatea scolara.Felicitari si succes!

 5. Anonim 18 octombrie 2012 at 20:31 - Reply

  Felicitari tuturor, eleve si cadre didactice!

 6. Cristiana 25 octombrie 2012 at 19:46 - Reply

  Va multumesc mult tuturor!

 7. fost elev 11 decembrie 2012 at 18:14 - Reply

  raspuns la si?! tinere ai auzit de ” mens sana in corpore sano” si nu mai fi asa de rau..:))

Lasa un Raspuns »